Hlavní obsah

Klokani hlásí další posilu, v Ďolíčku bude hostovat sparťan Pauschek

Praha

Po podzimu jsou v Gambrinus lize poslední, ale sestoupit nechtějí. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 proto po útočníkovi Ivanu Lietavovi z Olomouce hlásí další posilu. Do tréninku se v pondělí zapojil pravý obránce Lukáš Pauschek, který přichází na půlroční hostování bez opce z pražské Sparty. Klokani tak řeší nedostatek krajních obránců, který je důsledkem dlouhodobého zranění zkušeného Radka Šírla.

Foto: Sport.cz

Lukáš Pauschek si už vyzkoušel zelenobílý dres.

Článek

Spartě se v létě po příchodu ze Slovanu Bratislava upsal na čtyři roky. Spekulovalo se o přestupní částce 12 miliónů korun a Letenští věřili, že se brzy chytí. „Pauschek je velký slovenský talent, který už má za sebou těžké zápasy. Na pravé straně by měl Spartu hodně posílit," avizoval při podpisu smlouvy hráčský agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest, jež za transferem stála.

Jenže start sezóny Lukáš Pauschek příliš nezvládl, dres s číslem 13 mu štěstí nepřinesl. Sparta musela reagovat na pohárové fiasko s Häckenem, na pravý kraj obrany stáhla záložníka Pavla Kadeřábka a letenský odchovanec tam zdomácněl natolik, že už Pauscheka do základní sestavy nepustil.

Může hrát i vlevo

Člen slovenského národního týmu do jedenadvaceti let ovšem potřebuje hrát, a klokani toho využili. V sobotním přípravném duelu s Vltavínem (3:0) se poprvé v zelenobílém dresu trefil útočník Lietava, v pondělí fanoušci klokanů vítají další posilu.

Vedení hledalo krajního obránce, protože zkušený Radek Šírl je dlouhodobě zraněný.

„Radek byl na podzim velmi důležitý. Nejen svým pojetím moderního obránce, ale také jako vůdčí a vítězný typ," poukazuje sportovní ředitel Tomáš Požár.

Pauschek umí hrát i na levém kraji obrany, kde ostatně debutoval i v seniorské reprezentaci Slovenska, za niž odehrál zatím čtyři zápasy.

Reklama

Související témata: