Hlavní obsah

V Dukle to bylo výborné, ale v Jablonci vidím novou šanci, říká obránce Vrzal

Jablonec nad Nisou

Třebaže hlavním námětem přípravy jabloneckých fotbalistů je hledání způsobu, jak nahradit odcházející duo klíčových záložníků Vaněk, Piták, nezapomnělo vedení klubu po angažování nových hráčů pro ofenzivu ani na vyztužení defenzivy. S uspokojením kvituje trenér Roman Skuhravý příchod levého obránce Ondřeje Vrzala na roční hostování z pražské Dukly. „Jsem rád za nabídku z Jablonce a vidím před sebou novou šanci,“ svěřil se Vrzal pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Nová posila Jablonce obránce Ondřej Vrzal

Článek

Pracovitý bek okusil první ligu už jako mladík v dresu Viktorie Plzeň. „Tehdy to bylo ještě průměrné mužstvo, ale za rok a půl do něj přišli Horváth, Limberský a Kolář ze Sparty a nastal vzestup. Já jsem dlouhou dobu promarodil s kolenem, takže jsem za Plzeň stihl odehrát jen deset zápasů," vrací se Vrzal o pár let zpět.

Jeho úspěšné období je spojeno s pražskou Duklou. Podle statistik za dobu, co působí tým z Julisky v první lize, nastoupil v obou ročnících pokaždé do 28 zápasů. A v podzimní části probíhající sezóny nevynechal ani jediné ze šestnácti utkání, z toho čtrnáctkrát absolvoval celých devadesát minut.

„Dukla má dobré hráče a čtvrté místo po podzimu evokuje i myšlenky na evropské poháry. Uhráli jsme asi maximum, když vezmu v úvahu, že nahoře jsou podle očekávání Sparta s Plzní a třetí Teplice prožily nevídané měsíce," ohlíží se Vrzal. „Líbila se mi atmosféra v kabině. Sedli jsme si a vyříkali, co potřebujeme zlepšit. Budu na to rád vzpomínat, stejně tak na kapitána Patrika Gedeona a střelce Zbyňka Pospěcha, který nás táhl svými góly," pokyvuje hlavou.

Se Špitem dojíždí z Prahy

I přes spokojenost v Dukle změnil Vrzal dres. „Myslím si, že i Jablonec je dobrá fotbalová adresa. Na podzim někdy podával supervýkony, bojoval i v předkolech Evropské ligy. I když je až sedmý v ligové tabulce, pořád má ambice. A pro mě spočívají v tom, že se chci prosadit. Kluci mě přijali dobře, rozumíme si mezi sebou. S brankářem Michalem Špitem dojíždíme společně z Prahy," vykládá Vrzal.

A přibližuje i další dojmy z nového působiště. „Očekávám sice konkurenci na postu levého obránce, ale ta je ve většině týmů. Jen jsem překvapen příznivými klimatickými podmínkami. Mám v paměti, když jsme v Jablonci hráli s Duklou v listopadu, prosinci nebo únoru a březnu, ve městě i kolem stadiónu bylo hodně sněhu. Teď nás nic takového zatím netrápí a dá se dobře trénovat," těší obránce.

A výhled do jara? „Liga je vyrovnaná a chceme se porvat o co nejlepší umístění. Když vyhrajeme první dva zápasy, může nás to nastartovat. Takže začátek bude hodně důležitý," uzavírá Vrzal.

Reklama

Související témata: