Hlavní obsah

Brabce lákají do svých řad Klokani. Nabídek je ale víc, říká zkušený stoper

Praha

Fotbalistu Ericha Brabce, který před pár dny ukončil angažmá ve slovenské Senici, lákají do svých řad Bohemians 1905, po podzimu poslední klub prvoligové tabulky. „Nabídku z Bohemky jsem dostal. Už jsem se sešel se sportovním ředitelem Tomášem Požárem,“ prozradil zkušený šestatřicetiletý stoper, který z pražských klubů už oblékal dres Slavie i Sparty.

Foto: Foto www.fksenica.eu

Obránce Erich Brabec už dres Senice neoblékne.

Článek

Kolik jste zaznamenal nabídek, když jste oznámil, že v Senici končíte?

Během prvních dvou dnů jich přišlo několik. Z první ligy i nižších soutěží. Ale nechtěl bych o nich konkrétně hovořit. Všem zájemcům jsem řekl, že si potřebuju vzít pár dní na rozmyšlenou a některé věci si ujasnit.

O jaké věci jde?

Když jsem v Senici skončil, říkal jsem si, jestli ještě mám chuť na velký fotbal, protože mi brzy bude sedmatřicet. Ale rychle jsem se utvrdil v tom, že bych ještě nějakou dobu rád pokračoval. Zatím nechci hrát fotbal jen proto, abych si udělal žízeň. A taky musím brát ohled na rodinu. Za kariéru už jsme se nastěhovali dost. Máme dvě malé děti. Starší dceři jsou tři roky, mladší deset měsíců. Praha by byla v tomto směru ideální, i kvůli dětem.

V Senici máte ještě na půl roku smlouvu. Dohodnete se na ukončení?

Máme dohodu, že pokud začnu hrát jinde, budu volný bez náhrady.

Do kdy chcete vyčkávat, než na nějakou nabídku kývnete?

Je mi jasné, že týmy nemohou čekat donekonečna a já sám bych chtěl někde co nejdřív začít kvůli adaptaci. Jednou v kariéře jsem to hrozně uspěchal, když jsem skončil v Turecku a šel narychlo do Rakouska. Pak z toho bylo moje nejhorší angažmá. Rád bych to měl rozhodnuté v horizontu deseti dnů, abych měl ještě měsíc na přípravu.

Jak jste na tom kondičně nyní?

Od 16. prosince jsem se chystal individuálně. Pracoval jsem s fitness koučem na Motorletu. Jeho tréninky byly hodně náročné. Teď jsem přivítal nabídku České asociace fotbalových hráčů, která v Praze na Vyšehradě nabízí fotbalistům bez angažmá tréninky pod vedením Vernera Ličky. Je to příjemné zpestření a daleko lepší, než trénovat individuálně.

Reklama