Hlavní obsah

Dvě slovenské akvizice už klokani přivedli, s navrátilcem ze Slovenska Brabcem stále jednají

Praha

Dvě slovenské akvizice už si fotbaloví klokani přivedli, o třetího navrátilce ze Slovenska by měli eminentní zájem. Dokonce už i nabídku Erichu Brabcovi předložili, ale ten se pro angažmá u Botiče zatím nerozhodl. „Vzhledem k jeho velkým zkušenostem i třeba předchozímu působení ve slovenské lize bychom ho samozřejmě chtěli, ale k žádnému posunu v jednání, natož pak k dohodě zatím nedošlo,“ přiznával kouč Bohemians Jozef Weber po cenné remíze, kterou jeho tým uhrál v Tipsport Cupu s Libercem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Bohemians 1905 Ivan Lietava se v utkání Tipsport ligy raduje z gólu proti Liberci.

Článek

S někdejším kapitánem Slavie i obráncem Sparty Erichem Brabcem, který předčasně ukončil angažmá ve slovenské Senici, klokani zatím jednají. Mladého obránce Lukáše Pauscheka si ale už vypůjčili na půl roku na hostování ze Sparty, útočníka Ivana Lietavu si z Olomouce dokonce koupili. Někdejší kanonýr pražské Dukly se v zelenobílém dresu ukazuje v dobrém světle. Nastoupil ve dvou přípravných zápasech a v obou se střelecky prosadil.

„Ale střílet góly v přípravě nic neznamená," bránil se Lietava, který po odchodu z Julisky zkoušel štěstí doma na Slovensku, stejně jako na Ukrajině či třeba v Olomouci. „Ani jedno z těchto angažmá nevyšlo podle mých představ, takže jsem tady, abych si spravil fotbalovou chuť. Bohemka nehraje špatný fotbal a ze všech nových spoluhráčů doslova sálá entusiasmus, abychom ligu ve Vršovicích zachránili. Já jsem tady samozřejmě proto, abych k záchraně pomohl góly," uvědomuje si Lietava, co se od něho po štacích v Trnavě, ukrajinském celku Vorskla Poltava a Olomouci čeká u Botiče především.

„Jeho angažování se zatím ukazuje jako dobrý tah, ale je předčasné mluvit o tom, zde se bude střelecky prosazovat i v lize. Každopádně je však typem útočníka, jenž dovede brankové situace řešit a góly dávat dovede," netají spokojenost s příchodem i zmoudřením Lietavy kouč klokanů Weber.

„Už jsem se uklidnil a zmoudřel. A daleko dřív, než jsem přišel do Bohemky. Napomohlo k tomu i to, že čekáme miminko, což představuje velkou změnu v životě. V květnu se nám narodí dcerka, takže ligovou záchranu bych jí chtěl dát do kolébky," prozrazuje slovenský snajpr, na jehož góly budou na jaře hodně spoléhat.

„Byl bych spokojen i třeba jen s pěti brankami, pokud nám přinesou vítězství a tři body, než s deseti góly v zápasech, v nichž bychom pak vyšli naprázdno," má jasno Lietava.

Reklama

Související témata: