Hlavní obsah

Sparťané jsou až po krk v blátě, jak teprve zimní dril přečká letenský kotelník?

Třeboň

Jan Železný, Barbora Špotáková, Ondřej Synek a další přední sportovci si v třeboňských lázních vyzkoušeli populární ozdravné procedury v „bahně“. Fotbalisté Sparty sice tráví ve stejném místě kondiční soustředění, se slatinnými koupelemi však jejich nabitý program nepočítá. „Nevadí, co jsme přijeli, tak jsme stejně až po krk v blátě,“ říká v nadsázce s úsměvem brankář Tomáš Vaclík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Tomáš Vaclík během tréninku v rámci kondičního soustředění v Třeboni.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Sparty během zimní přípravy

Podzimní půlmistři Gambrinus ligy od neděle do soboty polykají koňské dávky, v rámci možností však ani příliš nebrblají. „Vše běží podle plánu, jsme rádi, že hodně pracovní týden trávíme v příjemném prostředí. Máme tady dobré zázemí s regenerací, personál se o nás stará. Velký objem se tím pádem klukům líp vstřebává," libuje si trenér Vítězslav Lavička.

Ve středu odpoledne uspořádal s mužstvem ve společenském sále Lázní Aurora autogramiádu. Zájem třeboňských fanoušků byl tak velký, že sparťanům nakonec došly plakáty i kartičky.

„Kdo má zájem, tomu poradíme, co má dělat, aby se jednou třeba se Spartou dostal až sem. Děti ze základky se většinou před spolužáky moc nevyptávají, aby jim to po návratu do třídy nedali sežrat. Jednou jsem ale byl na podobné akci na střední škole a tam se vůbec nestyděli. Hned začali otázkou, kolik beru a jaké mám auto," kření se gólman Tomáš Vaclík.

Vítěz tipovací soutěže se těší na velký výlet

Ve čtvrtek za mužstvem dorazí také vítěz soutěže pro majitele permanentek, kterou klub již tradičně uspořádal. Tipující měli odhadnout, kolik permanentek Sparta do konce loňského roku prodala. Ke správnému počtu 5674 byl nejblíže Václav Vopička, držitel permanentky do kotle.

Teď má i se svým kamarádem před sebou lákavý výlet. Ubytuje se spolu se sparťanskou výpravou, bude se stravovat společně s hráči a bude i na všech tréninkových jednotkách během pobytu.

„Naši kondiční trenéři vítězům soutěže vždy nabízejí, že jim vytvoří speciální trénink. Několik z nich už to zkusilo - a pak litovali, že kdyby tušili, co všechno musejí hráči zvládnout, nešli by do toho," líčí tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Letenského kotelníka tak čeká velká výzva...

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 12. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 10. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 11. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice