Hlavní obsah

Plzeň uspěla i v druhé přípravě, třetiligový Králův Dvůr jasně předčila. Stínem je zranění Bakoše

Fotbalisté Plzně vyhráli i druhý zápas zimní přípravy o čtyři branky. Svěřenci Dušana Uhrina mladšího porazili třetiligový Králův Dvůr jasně 4:0 a navázali na úvodní sobotní triumf 6:2 nad Chomutovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Plzně Daniel Kolář (uprostřed) a Václav Procházka

Článek

Viktoria o své výhře rozhodla už v úvodní čtvrthodině, ve které se trefili záložníci Kolář a Petržela. Těsně po pauze zvýšil Bakoš a dvě minuty před koncem zápasu uzavřel skóre další útočník Tecl.  Bakoš však musel kvůli zranění odstoupit a Plzeň dohrávala druhý poločas v deseti. Slovenského reprezentanta ve čtvrtek čeká podrobnější vyšetření.

Západočeši na umělé trávě znovu vyzkoušeli většinu svých hráčů. Tentokrát však chyběl osmatřicetiletý kapitán Horváth, který trénoval individuálně s kondičním trenérem. Kvůli nachlazení nenastoupil ani Čišovský, Končal s Ďurišem regenerovali po lehkém zranění. Oba poločasy odehráli pouze stoper Hejda a záložník Hrošovský.

"Tento zápas byl součástí tréninkového dne a podle toho jsme ho taky pojali. Vystřídali jsme zase všechny, které jsme měli k dispozici," řekl Uhrin, jenž v prosinci na lavičce nahradil Pavla Vrbu.

Prvnímu čistému kontu nepřikládal větší význam. "V tuto chvíli ještě o nic nejde. Jednalo se opravdu o součást tréninkového procesu a to bylo splněno. Každopádně jsme se vyvarovali některých chyb z víkendu, především však sleduji každého hráče individuálně. Chci všechny co nejrychleji poznat a to se samozřejmě postupně daří. Těšíme se na další zápasy, které již budou co do kvality i vypovídající hodnoty o něčem jiném," dodal plzeňský kouč.

Obhájce mistrovského titulu po druhé domácí přípravě odletí na soustředění do Turecka, kde má domluvené zápasy s ruským Permem, litevskou Klaipedou a rakouskou Admirou Wacker.

Přípravné zápasy:
Viktoria Plzeň - Králův Dvůr 4:0 (2:0)
Branky: 7. Kolář, 15. Petržela, 45. Bakoš, 88. Tecl.
Plzeň:
I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Veselinovič - Petržela, Kolář, Hrošovský - Wágner. Trenér: Uhrin ml.
II. poločas: Bolek - Řezník, Hubník, Hejda, Chocholoušek - Hrošovský, Hanousek - Štípek, Tecl, Kovařík - Bakoš.
1. FK Příbram - Kunice 5:0 (1:0)
Branky: 45. Slepička, 57. Zápotočný z pen., 65. Mašán, 71. Mareš, 84. Řezníček.
Příbram:
I. poločas: Hruška - Štochl, Jugas, Mišůn, Pleško - Brandner, Volešák, Krbeček, Zeman - Slepička, Švancara.
II. poločas: Štepanovský - Zápotočný, Kvída, Hájovský, Divíšek - Mareš, Tarczal, Mašán, Šlapák - Danoski, Řezníček. Trenér: Čuhel.
Baník Ostrava - Třinec 0:0
Ostrava:
I. poločas: Šrom - Zawada, Stronati, Baránek, Vengřinek - Lukeš, Kukec, Droppa, Mensah, Azevedo - Krmenčík.
II. poločas: Pavlenka - Foltyn, Frydrych, Kaša, Sukup - Ciku, Šichor, Hable, Nagajima Farran, Holzer - Kraut.
Vlašim - Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 84. Teplý.
Jihlava:
Blažek - Vaculík, Krejčí, Kryštůfek, Josl - Kliment, Jánoš, Harba, Kukol - Přeučil, Teplý. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: