Hlavní obsah

Příbramský talent Stratil odletí s Plzní do Turecka, o jeho angažmá ve Viktorii se teprve rozhodne

Plzeň

Novou tvář přivítal na čtvrtečním tréninku fotbalistů Plzně kouč úřadujících mistrů Dušan Uhrin. Ke kádru Viktorie se na sklonku druhého týdne přípravy připojil příbramský Lukáš Stratil. Ofenzivní fotbalista, který na konci ledna oslaví dvacáté narozeniny, odcestuje se Západočechy také na herní soustředění do Turecka. O formě jeho případného angažmá se bude teprve jednat.

Foto: fcviktoria.cz

Lukáš Stratil (vlevo) už v Plzni nafasoval výstroj.

Článek

Než aby jim ho vyfoukla konkurence, skočili po něm hned. Odchovanec ostravského Baníku vstřelil na podzim tři góly a byl jedním z objevů podzimu. Příbram si údajně Lukáše Stratila cení na 10 miliónů korun a o nejmladšího člena reprezentační jedenadvacítky se strhla mela. Hráčův agent Ondrej Chovanec potvrdil oficiální nabídku Jablonce, ve svém hledáčku má šikulu také Sparta.

Jenže Plzeň byla nejrychlejší. Nejprve po lákavém talentu sáhla a zapojila ho do přípravy, o dalším se bude teprve jednat.

„Lukáš je jedním z hráčů, které jsme v poslední době pozorně sledovali. V dresu Příbrami podával na podzim vynikající výkony. Na základě nadstandardních vztahů mezi oběma kluby jsme se dohodli na zapojení Lukáše do tréninkového procesu Viktorie. V tuto chvíli je předčasné komentovat možnosti jeho angažmá ve Štruncových sadech, stejně tak jako případnou formu působení," řekl pro klubový web Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

O kádru pro jaro se rozhodne až na Kypru

Stratil může nastupovat jako útočník, podhrotový hráč nebo krajní záložník. Teď absolvuje v Plzni čtvrteční a páteční závěr domácí části přípravy, v sobotu ráno se pak s výpravou Viktorie vydá na soustředění do slunné Antálie.

„O definitivní podobě týmu odjíždějícího do Turecka se rozhodne až během pátku, čekáme mimo jiné na výsledky vyšetření Marka Bakoše. Nicméně je pravděpodobné, že po prvním herním soustředění se bude kádr zužovat a konečný tým, který bude bojovat na jaře na třech soutěžních frontách, bude odjíždět až na únorové herní soustředění na Kypr," avizuje Šádek.

„V Příbrami jsme měli náročnou přípravu, ale teď je přede mnou nová výzva a zároveň očekávám, že to bude obrovská zkušenost. Moc se těším na tréninkové podmínky do Turecka. Pro mě ale bude největší přínos, že budu moci trénovat s tak zkušenými hráči, kteří v Plzni jsou," těší se Stratil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články