Hlavní obsah

Franz Straka ho v Příbrami nastartoval, teď se Stratil chystá na Horviho vtípky

Plzeň

Koncem ledna oslaví 20. narozeniny, jako na party si však musí připadat už teď. Ve středu dostal v Příbrami informaci, že se může zapojit do přípravy mistrovské Viktorie, ve čtvrtek už trénoval v Plzni a v sobotu odletí s viktoriány na soustředění do Turecka. Nejmladší člen reprezentační jedenadvacítky Lukáš Stratil má nakročeno, aby se stal zimní posilou plzeňských fotbalistů.

Foto: fcviktoria.cz

Pro Lukáše Stratila je příprava s Plzní velkou výzvou.

Článek
Fotogalerie

Všechno jde ráz na ráz. Byl nachystaný na zimní přípravu se svojí Příbramí, dnes ráno se už ofenzivní talent hlásil trenéru Dušanu Uhrinovi v Plzni. Lukáš Stratil nasedl na zběsilý kolotoč, a pokud se na něm udrží, získá lukrativní angažmá.

Aklimatizace v novém prostředí se mladý útočník neobává. „V Příbrami jsme měli náročnou přípravu, ale teď je přede mnou nová výzva a zároveň očekávám, že to bude obrovská zkušenost. Moc se těším na tréninkové podmínky do Turecka. Pro mě ale bude největší přínos, že budu moci trénovat s tak zkušenými hráči, kteří v Plzni jsou," svěřil se Stratil v rozhovoru pro klubové stránky Viktorie.

Nejde úplně do neznáma. „Znám několik kluků z kabiny jako jsou František Rajtoral, Tomáš Wágner nebo Lukáš Hejda. Doufám, že si s celou kabinou budu rozumět. Mluvil jsem i s trenérem, který mi říkal, ať se ničeho nebojím a že ve spolupráci s kabinou určitě všechno zvládnu," líčí velký talent českého fotbalu.

Pozor, vtipálek číhá na novou oběť

Samozřejmě ví, že si hned na začátku musí dávat pozor, co se kolem něj v šatně děje... „Těším se i na Horviho, který je svými vtípky vyhlášený a asi jim jako nováček neuniknu," usmívá se Stratil.

Podzim mu vyšel náramně. V lize odehrál v dresu Příbrami 334 minut a třikrát se gólově prosadil. „Jsem rád, že jsem se na podzim vrátil do formy. V Příbrami jsem se pod trenérem Strakou chytil a využil svojí šanci. Věřím, že se mi něco podobného povede i v Turecku a vstřelím nějaké branky," neskrývá optimismus.

Vzorem nové tváře v plzeňské kabině je španělský kanonýr David Villa. „Všechno to bylo narychlo, včera jsem teprve dostal informaci, že jdu do přípravy tady v Plzni a v sobotu odlétám do Turecka. Všechno jsem rychle sbalil a žádné problémy nenastaly. Všechno je v pořádku," říká spokojeně Stratil.

Reklama

Související témata: