Hlavní obsah

Brazilec Rossi si zatím pochvaluje jabloneckou zimu bez sněhu

Jablonec nad Nisou

Mírnou zimu, která zatím panuje i na severu Čech, si v přípravě na jarní sezónu pochvaluje jablonecký fotbalista Daniel Silva Rossi. Brazilec působí v české lize včetně předchozího angažmá v Olomouci už šest let a tak přívětivé podmínky v lednu prý asi ještě nezažil. Byť půjde Jablonec do druhé poloviny soutěžního ročníku oslaben o dvě ofenzivní opory, podle brazilského legionáře se pokusí tým znovu poprat o evropské poháry. „Snažím se být pozitivní,“ řekl Rossi v rozhovoru pro Sport.cz. obstojnou češtinou.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Jablonecký fotbalista Daniel Silva Rossi.

Článek

Jak se vám zamlouvá příprava?

Největší předností je z našeho pohledu až nezvykle výborné počasí. Není tady sníh, takže nás nic neomezuje (úsměv).

Neuvažoval jste o odchodu z klubu?

Mám smlouvu až do konce sezóny a čekám, co bude po ní. Na jaře zůstanu v Jablonci. Nemám žádné jiné nabídky, prostě nic konkrétního na papíře.

Jak jste na tom po zdravotní stránce?

V závěru minulé sezóny jsem se zranil. Potom jsem neměl čas na přípravu a na podzim se znovu ozvaly problémy s lýtkem. Moc jsem netrénoval, ale postupně jsem začal znovu pravidelně hrát a momentálně jsem v pořádku.

Platíte za fotbalového univerzála. Na jakém postu se cítíte nejlépe?

Mohu hrát pravého beka, stopera i záložníka. Pro mě je důležité, abych na jedné pozici nastupoval stabilně a zvykl si na ni. Ale beru to tak, že když má trenér problémy s nějakým místem v sestavě, tak to řeší i se mnou. To je asi úděl univerzálů (úsměv).

Zamýšlel jste se už nad jabloneckými ambicemi pro jaro?

Kolem sebe slyším, že budeme oslabení o Pitáka a Vaňka. Ale pořád se domnívám, že je tady široký kádr se spoustou dobrých hráčů. Vnímáme šanci na evropské poháry ze dvou úhlů. Můžeme postoupit přes Mladou Boleslav v domácím poháru do dalších kol, a pak se uvidí. A ani v lize nejsme úplně odepsaní v boji o pohárové umístění. Chci být pozitivní.

Jak se vám žije v Jablonci?

Bydlím kousek od stadiónu. Je to v pohodě. Snažím se komunikovat ve zdejším jazyce. Ale anglicky umím lépe, než česky (úsměv).

Reklama

Související témata: