Hlavní obsah

Dalších pět fotbalových rozhodčích si nedobrovolně odpočine

PRAHA

Dalších pět fotbalových sudích bude pykat za své výkony v zápasech první a druhé ligy. Rozhodla o tom na svém úterním zasedání svazová komise rozhodčích a uvedl to její předseda Jaroslav Melichar. Za své chyby v minulých zápasech budou na trávnících absentovat Michal Paták, Ladislav Gallo, Oldřich Racek, Pavel Peřina a Petr Mlsna.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

Komise o pozastavených delegacích rozhodla na základě dvou stížností, ale i vlastních postřehů ze sledování videozáznamů. Teplice si stěžovaly na zákrok drnovického hráče Jiřího Gáby, po němž se zranil Jiří Sabou. "To byl zákrok, který nepatří na trávník, ale na judistické tatami," potvrdil Melichar názor Severočechů, že Gábův zákrok byl penaltový a měl být podle komise oceněn žlutou kartou. A Paták si za svou chybu o víkendu nepískne.

Stížnost přišla také z Vítkovic na druholigové utkání s Jihlavou, v němž sudí Racek po domluvě s asistentem Peřinou neuznal regulérní gól přímo z rohu a zdůvodnil to útočným faulem. "Žádný faul jsme ale neviděli, měl to být gól," uvedl Melichar. Domácím tak bylo upřeno vedení 2:0, nakonec zápas skončil remízou 2:2. Peřina domával na tři zápasy, Racek má dva volné víkendy.

Padaly však zákazy činnosti i za zápasy, v nichž si nikdo oficiálně na postup rozhodčích nestěžoval. "V duelu Prachatice - Sparta B přehlédl asistent Mlsna ofsajd před vyrovnávacím gólem hostujícího mužstva," popsal Melichar další provinění, za které Mlsna nebude nasazen ve dvou nadcházejících kolech.

Podobně dopadl i Ladislav Gallo za svůj výkon v duelu Jablonec - České Budějovice. Domácího Hrotka sice v úvodu podle komise vyloučil ještě v duchu pravidel, jenže pak během utkání kupil jednu chybu na druhou a byl prý po zásluze delegátem Josefem Poučkem oceněn podprůměrnou známkou čtyři na desetibodové stupnici.

Bez omezení delegace, ale s upozorněním vyvázl od komise hlavní rozhodčí Petr Čecháček za to, že přehlédl v 43. minutě duelu Slovácko - Slavia penaltový zákrok hostujícího brankáře Kozáčika na pronikajícího Malára. "Činnost mu pozastavena nebyla, ale dostal černý puntík," řekl s nadsázkou šéf komise rozhodčích.

Reklama