Hlavní obsah

Slávisté zaujali Everton, Koubek však nepoví kteří, aby se nenafoukli a prošli dveřmi

Tenerife

Kondiční soustředění na Tenerife skončilo, fotbalisté Slavie se z Kanárských ostrovů vracejí domů. Trenér Miroslav Koubek je o zajímavou zkušenost bohatší. Během soustředění se setkal s kolegou Robertem Martínezem, jehož Everton se na Tenerife ve stejnou dobu jako slávisté také připravoval.

Foto: slavia.cz

Trenér Slavie Miroslav Koubek (vlevo) v rozhovoru s kolegou Robertem Martínezem, koučem Evertonu.

Článek
Fotogalerie

Ne že by si rovnou otevřeli dveře do Premier League, nicméně do povědomí kouče Evertonu se slávisté zapsali. „Někteří naši kluci se Robertu Martínezovi líbili. Říkal, že máme dobré a zajímavé hráče," prozradil trenér Miroslav Koubek v rozhovoru pro slávistický web.

Z výchovných důvodů ovšem odmítá uvést, o které jeho svěřence jde. „To přece nemůžeme říct. To bychom hráče měli tak nafouklé, že by ani neprošli dveřmi," chechtá se kouč Slavie.

Anglický Everton se na pokračování Premier League chystal ve stejném sportovním centru jako pražský tým. Koubek si tréninky Evertonu pochopitelně nenechal ujít.

„My jsme se dívali navzájem, oni zase sledovali naše tréninky. Každý trenér na světě si může vzít určitý impuls nebo myšlenku i z práce například žákovského trenéra. Není to otázka toho, že Everton je něco výjimečného, z čeho nám spadne brada," líčí Koubek s úsměvem.

Nemáme se v Čechách za co stydět

„My se v Čechách nemáme za co stydět, věci děláme podobně. Naše trenérská škola má vysoké jméno po celém světě. Samozřejmě jsme se na nějaké tréninky Evertonu podívali, stejně jako Roberto Martínez na náš. Pak jsme spolu diskutovali o tom, co jsme na tréninku dělali, proč tady jsme, oni jsou v jiné fázi přípravy. Anglická liga normálně pokračuje. Trenér Martínez věděl, že jsme v Praze v úplně jiné fázi přípravy."

Koubek zjistil, že kouč Evertonu má přehled i o české lize. „Překvapil mě i tím, že věděl, že Slavia je teď trochu níže, ale že to je velmi slavný a tradiční klub a popřál nám, abychom se znovu dostali nahoru. Na to jsem reagoval slovy, že o tom nepochybuji, že to dokážeme," ujistil dobře naladěný kouč.

Slávisté měli ideální podmínky

Sešívaní také stihli sehrát dvě tréninková utkání, v nichž vstřelili dohromady 21 branek. Šlo však o soupeře na úrovni české třetí ligy, takže z výsledků trenér nic nevyvozuje. Podstatné pro něj je, že mužstvo v ideálních podmínkách herní formou zvládlo kondiční část zimní přípravy.

„Bylo tu příjemné teplo, žádné extrémní vedro. Zhruba okolo 20 až 22 stupňů, takže naprosto ideální podmínky pro fotbal a vzhledem k teplotám i příjemné a přijatelné pro velké zatížení. Nic lepšího jsme si nemohli přát," hodnotí Koubek pobyt na Tenerife.

Taktická a herní příprava Slavie na jaro vyvrcholí dalším soustředěním v Turecku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články