Hlavní obsah

Bratanovič a Rode zapadli do kontextu přípravy, řekl Ščasný o teplických posilách

Teplice

Dva ze tří nových cizinců se už objevili v přípravných zápasech v dresu teplických fotbalistů. Byť je na komplexní hodnocení hráčů brzy, trenér Zdeněk Ščasný se přece jen vyjádřil na jejich adresu už po utkání s divizním Kladnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Teplic Zdeněk Ščasný.

Článek

„Oba zatím zapadli svým výkonem do kontextu, co jsem od nich viděl už v tréninku. Slovinský útočník Bratanovič pracoval výborně, je silný, dostával se do šancí. Je velmi dobrý i do kombinace a bude záležet i na jeho efektivitě, jak se dál prosadí. Lotyšský stoper Rode byl ve Skontu Riga zvyklý asi hrát něco jiného. A čekám proto od něj trochu víc," uvedl Ščasný.

Výsledky úvodních příprav bral kouč s nadhledem. „Nad Meteorem Praha i Kladnem jsme měli vyhrát, což jsme jako povinnost splnili. V první utkání dostali příležitost mladší hráči. Ve druhém zápase jsem byl spokojen s výkonem do šedesáté minuty. Vadí mi dvě inkasované branky," shrnul trenér.

Stejně jako v jiných klubech si i v Teplicích ve druhé polovině ledna pochvalují příznivé klimatické podmínky pro fotbal. „Můžeme se připravovat i na přírodní trávě. Pro nás je to dar. Takže v tomto směru je všechno pozitivní. Věřím, že na relativně dobrém terénu absolvujeme i dvojzápas s Příbramí. A před koncem ledna odlétáme na soustředění na Kypr," upřesnil Ščasný.

Prosakují úvahy, že pražská Sparty by mohla mít v létě zájem o teplického brankáře Grigara. „Četl jsem to v novinách, ale nic o tom nesoudím. Grigar je náš hráč a Sparta může eventuálně vyjednávat jen o jeho koupi," poznamenal teplický trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články