Hlavní obsah

Liberec prodal chorvatského stopera Keliče do Padovy

Aktualizováno

Několik týdnů se šuškalo o odchodu obránce Renata Keliče z Liberce, po víkendu je to definitivní. Dvaadvacetiletý stoper přestupuje do Padovy hrající druhou italskou ligu. Slovan přestup potvrdil na svém webu.

Foto: Twitter

Renato Kelič (uprostřed) už pózuje s dresem Padovy.

Článek

Podpis všech zúčastněných stran potvrdil i hráčův agent Martin Říha ze společnosti MLM Sport Management. "Renato se stal hráčem Padovy, kterou bere jako další výzvu ve své kariéře. Měl jsem možnost mluvit s vedením klubu, které chce udělat maximum pro záchranu v druhé lize a na příští sezónu má navíc ambice na play off o nejvyšší soutěž," řekl Říha v prohlášení.

Liberec tím přišel o služebně nejstaršího hráče - mládežnický chorvatský reprezentant hrál za Slovan od léta 2009. Celkem na severu Čech odehrál 97 ligových zápasů a podílel se na zisku titulu v sezóně 2011/2012. V tomto ročníku patřil k oporám při postupu v Evropské lize. V létě by mu však končila smlouva a netajil se úmyslem zkusit štěstí v zahraničí.

"Jsem hrozně rád, že už je vše vyřešeno a já vím, kde budu na jaře nastupovat. Dlouho se nevědělo, kde vlastně budu, protože zájemců bylo víc," řekl Kelič, o kterého se zajímal i Šeriff Tiraspol. "Nyní jsem šťastný, že nakonec vyšel přestup do Itálie, kde cítím motivaci zachránit se s Padovou v Serii B. Velký dík zároveň patří Slovanu, ve kterém jsem prožil krásné roky a který mi nyní povolil přestup," dodal.

Liberec má momentálně na soupisce prvního týmu tři klasické stopery - Jiřího Pimparu, Miloše Kirišika a Radoslava Kováče. Právě Kováčova budoucnost v týmu je však zatím nejistá, jelikož stále jedná o prodloužení smlouvy, která mu po sezóně končí. Zájem o Kováče mají také Jablonec, Olomouc a Sparta.

Reklama

Související témata: