Hlavní obsah

Baník vyměnil s Hradcem záložníka Hableho za Štěpána

Ostrava

Fotbalisty Ostravy posílí v jarních záchranářských bojích ofenzivní krajní záložník Vojtěch Štěpán. Osmadvacetiletý hráč, který na podzim působil ve Slavii, do Baníku putuje na hostování z druholigového Hradce Králové výměnou za defenzivního středopolaře Jana Hableho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Olomoucký odchovanec Štěpán odešel z Hradce po loňském sestupu z první ligy do Slavie, pod novým koučem Miroslavem Koubkem ale vypadl ze sestavy a klub ho po podzimu vrátil zpátky na východ Čech. Po rychlonohém krajním záložníkovi však zatoužila Ostrava a Hradci na oplátku uvolnila Hableho. "Štěpán se nám typologicky do kádru hodí. Hable je kvalitní hráč, ale s jeho ztrátou jsme schopni si poradit," říkal po sobotním utkání v Tipsport lize kouč František Komňacký.

Štěpán v nejvyšší soutěži odehrál 138 utkání a vstřelil deset gólů, Hable ve 28 utkáních neskóroval. Štěpán je po útočníkovi Michaelu Krmenčíkovi z Plzně a navrátilci Jánu Gregušovi z Boltonu třetí novou tváří v ostravském kádru. Odchodů je však víc, Bazaly v zimě doposud opustili Antonín Fantiš (Jablonec), Vladan Milosavljev (Levadiakos), Vojtěch Engelmann (Dukla), Benjamin Vomáčka (Třinec) a Jakub Rolinc (Olomouc). Proslýchá se navíc, že odchodům není konec a následovat by mohly další.

Podle Komňackého ještě není vyloučen návrat Estonců Joela Lindpereho a Rima Hunta, kteří se v Baníku mihli na krátkých testech a odjeli na další zkoušky do zahraničí. "U Hunta jsem si vcelku jistý, že by nám pomohl," řekl Komňacký.

Reklama

Související témata: