Hlavní obsah

Ani po ztrátě opor cíle pro jaro neměníme, říká jablonecký kouč Skuhravý

Jablonec nad Nisou

Nečekaný úkol nahradit dva klíčové hráče ofenzivy má před sebou trenér jabloneckých fotbalistů Roman Skuhravý. Smířil se s odchody Vaňka a Pitáka a věří, že ani jejich absence neubere týmu na ambicích. „Naskýtá se šance pro jiné hráče,“ řekl Skuhravý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

Čekal jste, že na začátku ledna ztratíte zmíněné opory?

Nezáleželo na mně. Beru to tak, že fotbal je živý organismus a kluby většinou žijí z prodeje svých špičkových hráčů. Kéž bychom byli z ekonomického hlediska každý půlrok takhle úspěšní jako letos v zimě. Po sportovní stránce ale vnímám jisté oslabení kádru o borce, kteří se na podzim svými góly a přihrávkami podíleli na spoustě gólů.

Co říkáte na přestup reprezentačního záložníka Ondřeje Vaňka do sedmnáctého celku turecké ligy?

S Ondrou jsme se bavili o jeho plánech. Zvolil zahraniční angažmá v soutěži, v níž působí hodně kvalitních fotbalistů. Až čas ukáže, jak se mu v Turecku povede. Věřím, že se jeho klub na jaře zachrání, protože loni byl pátý. Slyšel jsem, že ve hře při jeho přestupu bylo více týmů, ale po zvážení kývl na tureckou nabídku, kterou chce vyzkoušet. Plně to respektuji. A neřeším, jestli měl jít raději do bundesligy apod.

A váš názor na přestup Karla Pitáka v rámci české ligy?

To je podobné jako u Vaňka. Karel Piták se rozhodl pro pražskou Slavii a mě zase nezbývá, než to respektovat.

Poklesnou pro jaro ambice Jablonce?

Já je určitě neztrácím. Neexistuje, že bychom měli mít menší cíle. Uděláme maximum, abychom byli konkurenceschopní. Trošku jsme museli pozměnit strategii přípravy. Původně jsme se chtěli soustředit na organizaci hry v obranné fázi, ale nyní se zabýváme hlavně ofenzivní stránkou. Šance zaujmout pozici po odchodech opor se otevírá pro Tomáše Okleštěka, Tondu Fantiše. Jsem rád, že velmi dobře v tréninku pracuje i nestárnoucí Tomáš Čížek. A v útoku dostane příležitost Pavel Moulis. To, že dosud hrál jen druhou ligu za Ústí, není handicap. Věřím, že se prosadí. Škoda jen čerstvého zranění střelce Michala Hubníka.

Co si slibujete od Ondřeje Vrzala z pražské Dukly?

Přišel jako posila na levou stranu obrany. Tím se může Filip Novák třeba posunout na jiný post.

Reklama

Související témata: