Hlavní obsah

Stvrzeno i podpisem. Kováč se po devíti letech vrací do Sparty. A na dva roky, jak si přál

Podpisem pod smlouvou stvrdil zkušený fotbalový internacionál Radoslav Kováč návrat na Letnou. Pochopitelně smlouvou dvouletou, což byl jeho požadavek, když jednání se Spartou začala. „Jakmile se mi naskytla příležitost vrátit se do Sparty, stala se pro mě tahle možnost absolutní prioritou,“ potvrdil čtyřiatřicetiletý obránce, který nastávající jaro ještě dokončí v libereckém dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Radoslav Kováč oslavuje svůj gól během ligového derby se Slavií, které se hrálo 14. března 2004 na Strahově.

Článek
Fotogalerie

Kováč neváhal. Severočeši mu nabízeli prodloužení smlouvy jen o rok s následnou opcí, s nabídkou přispěchal sousední Jablonec i třeba Olomouc, kde Kováč do světa velkého fotbalu vstoupil, návrat po devíti letech na Letnou dostal ale jednoznačně přednost. Okamžitě, jakmile o jeho služby Sparta projevila zájem, prohlásil, že takovou nabídku nelze odmítnout. A dnes se letenskému klubu upsal na dva roky s tím, že v klubu bude působit i po skončení aktivní kariéry.

Kováč ví, co ho na Letné čeká

„Ve Spartě už jsem působil, takže vím, co od toho angažmá očekávat a jak se na něj připravit. Znám specifické prostředí na Letné a moc se tam těším," popisuje na stránkách letenského klubu své pocity Radoslav Kováč.

„Už je to sice dlouhá doba, co jsem na Letné naposledy vyběhl na hřiště jako hráč Sparty, ale i tak se vrátím do známého prostředí," těší se letní posila, kterou pochopitelně jako zkušeného vůdce na hřišti i v kabině vítá i trenér Vítězslav Lavička.

„Ví se o mně, že jsem sparťan a že klubu fandím od malička. I když jsem z Moravy, můj táta byl velký sparťan, takže jsem to zdědil po něm. Po sportovní stránce se přede mnou také otevírají velké možnosti," svěřil se s prvními pocity a také očekáváním.

Chce hrát, na konec kariéry nemyslí

„Přijdu do týmu složeného z výborných fotbalistů, který chce být úspěšný jak doma, tak na mezinárodní scéně. Všichni si přejí, aby se Sparta znovu objevila v Lize mistrů, a já nejsem výjimkou. V Lize mistrů jsem na letenském stadiónu zažil spoustu krásných chvil a přál bych si prožít to znovu," rozpovídal se Kováč, kterého samozřejmě zlákala i možnost pokračovat ve Spartě i po skončení kariéry.

„Samozřejmě to bylo a je dost důležité. Ale abych se přiznal, od léta mě hlavně čekají dva roky fotbalu v rudém dresu. A věřím, že to budou krásné dva roky."

Další Kováčův krok

Stvrzený transfer si pochvaloval nejen Kováč, ale i Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

„Už Radkův návrat ze Švýcarska do české ligy byl načasován na správný okamžik a vydařil se. Teď chce pokračovat v kariéře a rozhodl se pro Spartu. Ta sice dává hodně šancí mladým hráčům, ovšem pro vyváženost bude jeho zkušenost a charakter důležitá," nechal se slyšet Kolář.

Reklama

Související témata: