Hlavní obsah

Potřeboval jsem změnu a nový impuls, tvrdí jablonecká posila Fantiš

Josef PešoutSport.czPrávo

Při svém mládí je útočník Antonín Fantiš už stabilním prvoligovým fotbalistou. A v nynějším přestupním termínu se jeho jméno objevilo mezi novými posilami Jablonce. „Už jsem potřeboval změnu,“ vysvětlil jednadvacetiletý ofenzivní hráč v rozhovoru pro Sport.cz svůj přesun mezi kluby z opačných koutů republiky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Fantiš (vlevo) bude působit v Jablonci.

Článek

Máte za sebou tři a půl roku angažmá v prvoligovém Baníku Ostrava, odkud jste přestoupil do Jablonce. Můžete se ohlédnout za svým ostravským působením?

Začátky byly těžké, protože jsem do Baníku přišel z Příbrami ve svých osmnácti letech. Zpočátku jsem nehrál a čekal na šanci. Postupně jsem ale nastupoval pravidelně. Nasbíral jsem přes stovku ligových zápasů a v nich jsem dal i pár gólů. Mohl jsem jich vstřelit určitě víc, hlavně na podzim v nynější sezóně.

Fotbaloví fanoušci vědí, že se za poslední roky vystřídala na ostravské lavičce spousta trenérů. Kdo vedl vás?

Nejprve to byl pan Miroslav Koubek po sezóně, v níž skončil Baník třetí. Když nastaly finanční problémy, nebyly ani výsledky. Pak se tam prostřídali trenéři Karol Marko, toho jsem zažil už v Příbrami, Pavel Malura, Radoslav Látal, Martin Pulpit, na podzim 2013 Martin Svědík a letos na začátku ledna přišel František Komňacký, ale to jsem zrovna odcházel do Jablonce.

Jak budete vzpomínat na Ostravu?

Na Baník nedám dopustit. Ostrava mi dala hodně do života i do fotbalu. Vedení klubu chtělo, abych zůstal, a doufám, že mi odchod nikdo nebude mít za zlé. Kvůli rodině jsem se vrátil do Čech, a jak se říká, potřeboval jsem změnu a jako hráč i nový impuls. Čekal jsem, jak se domluví kluby. Jsem rád, že to dopadlo a budu se snažit, abych byl pro Jablonec prospěšný.

Uvažoval jste o svojí pozici v jabloneckém mužstvu?

Jsem tady krátce, navíc je hlavní část herní přípravy teprve před námi. Nebudu říkat, jestli počítám se základní sestavou nebo ne. Na to je ještě brzy. Mohu hrát vysloveně v útoku nebo i na krajích středové řady. Všiml jsem si, že je v Jablonci hodně nových kluků, ale i v Baníku se každý půlrok měnilo třeba šest nebo sedm hráčů.

Reklama

Související témata: