Hlavní obsah

Útočník Slavie Fenin dostal nabídku od Znojma. Odpověď očekává nováček do konce týdne

Pro Slavii se stal nepotřebným, ale někdejší velký talent českého fotbalu Martin Fenin by mohl i na jaře oblékat prvoligový dres. Zájem o šestadvacetiletého útočníka projevil nováček ze Znojma. Kouč Leoš Kalvoda přiznal, že bývalého kanonýra oslovil a odpověď očekává do konce tohoto týdne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fenin ještě v sešívaném dresu.

Článek

„Vím, že Martin je momentálně fotbalově na dně. Nabídl jsem mu tudíž, aby zkusil restartovat kariéru u nás," připustil Kalvoda, který podobně přivedl před rokem do tehdy ještě druholigového Znojma jiného bývalého reprezentanta Heinze, který pak Jihomoravanům vystřílel postup mezi elitu. Velkou analogii v tom však Kalvoda nespatřuje. „Fenin je finančně někde jinde. Nevím, zda je jeho příchod reálný. Je otázkou, zda bychom byli schopni splnit jeho podmínky," není si trenér jistý.

Zatímco Heinz pod Kalvodou v minulosti působil, Fenina zná jen jako hráče, který v lize nastupoval proti týmům, které vedl. „Z našeho rozhovoru jsem ale neměl špatný pocit. Připadlo mi, že Martin hovořil rozumně. Vůbec ale netuším, jak se k možnosti hrát za Znojmo postaví, a zda by byl ochoten slevit ze svých obvyklých požadavků. Má zřejmě i jiné nabídky. Dohodli jsme se, že se mi ozve," uvedl Kalvoda.

V hledáčku jsou i jiná jména

Fenin přišel do Slavie loni v lednu po pětiletém nepovedeném angažmá v Německu. Ve dvanácti ligových utkáních však ani jednou neskóroval a i kvůli zranění vypadl z prvního mužstva. Na podzim zasáhl jen pětkrát do utkání nejvyšší soutěže a působil také v třetiligové rezervě. Teď v zimě přeřadil klub z Edenu šestnáctinásobného reprezentanta do juniorky.

Získat přes zimu k Vašíčkovi druhého útočníka je prioritou znojemských funkcionářů. „Pokud to nevyjde s Feninem, máme v hledáčku i další jména. Nerad bych je prozatím prozrazoval," nechtěl být Kalvoda konkrétní.

Znojmo ve čtvrtek angažovalo slovenského záložníka Petera Gála-Andrezlyho, který se stal po Anesi Haurdičovi druhou zimní posilou klubu. Třiadvacetiletý hráč byl na testech také v Baníku Ostrava, ale nakonec podepsal smlouvu na jihu Moravy. Bývalý mládežnický reprezentant strávil dosavadní kariéru v rodných Košicích, za které hrál od roku 2010. V roce 2009 půl roku hostoval v Middlesbrough, kde byl v rezervním týmu.

Po podzimu desátý celek Gambrinus ligy, který je příjemným překvapením soutěže, nebude moct ani na jaře nastupovat k domácím zápasům na svém stadiónu ve Znojmě. Jeho rekonstrukce se totiž protahuje. „Nejpravděpodobnější variantou je, že budeme i nadále využívat azylu v brněnském Králově Poli," prozradil Kalvoda.

Reklama

Související témata: