Hlavní obsah

Brabec už trénuje s Bohemkou, další posily Weber lámat nebude

Praha

Během ligové přestávky mají napilno. Ve středu si fotbalisté Bohemians 1905 zajistili postup do Final Four zimní Tipsport ligy, ve čtvrtek se do jejich tréninku zapojil zkušený stoper Erich Brabec a v pátek si klokani zahrají semifinále s Duklou. „Poslední místo po podzimu nás všechny v Ďolíčku mobilizuje. Příchod posil nakopl i stávající hráče, protože cítí, že konkurence roste,“ libuje si trenér Jozef Weber.

Foto: http://www.bohemians.cz

Erich Brabec na svém prvním tréninku s Bohemians 1905.

Článek

Byli zvyklí posilovat až na poslední chvíli fotbalisty, kteří se jinde nevejdou do základního kádru. Tentokrát si klokani jinak vyskakují. Z Olomouce přišel na přestup střelec Ivan Lietava, který v každém ze čtyř zápasů, do nichž nastoupil, vstřelil po gólu. Na kraji obrany pomůže mladý sparťan Lukáš Pauschek a teď klapl i příchod Ericha Brabce.

Zkušený stoper přichází ze Senice a měl by se stát vůdcem týmu. A to ještě v Ďolíčku dál testují dva litevské reprezentanty, obránce Egidijuse Vaitkunase a střelecky disponovaného záložníka Mantase Kuklyse.

„Zajímavým hráčům se nebráníme, ale posilování teď už nebudeme lámat přes koleno. Erichovým příchodem to považuji za uzavřené. Nechtěli jsme dělat nové tváře na kvanta, ale vyřešit konkrétní pozice. A to se nám povedlo," libuje si trenér Jozef Weber.

Hurá do tepla, po dlouhých letech...

Brabec si ještě potřebuje doladit výstupní záležitosti v Senici, nicméně s klokany už trénuje. Kouč si byl v posledních dnech víceméně jistý, že jeho bývalý spoluhráč z Drnovic na nabídku Bohemky kývne.

„Vycítil jsem z něj, že k nám chce. Erich také věděl, že o něj stojím. Bohemka je pro něj ideální řešení," ujišťuje Weber.

Jeho klub se stal v roce 1998 vítězem prvního ročníku Tipsport ligy a jako jediný v žádném ze 17 ročníků ani jednou nechyběl. Teď mají klokani šanci „svůj" turnaj vyhrát zase.

„Nebudu říkat, že nechceme, ale v této fázi přípravy je pro nás přece jen přednější možnost otestovat všechny hráče," avizuje Weber.

Začátkem února vezme mužstvo na soustředění do Turecka, což je pro Bohemku velká událost.

„Všichni ostatní také do tepla létají, zatímco Bohemka nebyla v zahraničí nějakých osm let. Jsem rád, že jsem lidi z vedení přesvědčil, že nejde o výlet, ale součást moderní přípravy. Také tento krok svědčí o tom, že pro záchranu uděláme všechno," slibuje Weber.

Program Tipsport ligy:
Semifinále (Beroun):
Pátek 24. ledna:
12:00 Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha (záznam ČT Sport), 14:30 Baník Ostrava - Jihlava (ČT Sport).
Finále (Beroun):
Sobota 25. ledna 14:00 (ČT Sport).
Zápasy útěchy:
Pátek 24. ledna:
Brno-Ivanovice: 10:00 Sigma Olomouc - Karviná.
Sobota 25. ledna:
Praha-Eden: 10:00 České Budějovice - Žižkov, 12:00 Slavia Praha - Slovan Liberec, 14:00 Pardubice - Táborsko.
Brno-Ivanovice: 12:00 Třinec - Zbrojovka Brno, 14:00 Znojmo - Frýdek-Místek.

Reklama