Hlavní obsah

Kanonýr Mahmutovič se zotavuje po operaci a věří dál Teplicím

Josef PešoutSport.czPrávo

Zatímco tepličtí fotbalisté pilně trénují a k tomu absolvují přípravné zápasy, jejich nejlepší střelec Aidin Mahmutovič je při utkáních svého klubu jen nedobrovolným divákem. A to z jednoho, ale o to víc vážnějšího důvodu: zotavuje se po operaci a nemá přesnou představu, kdy znovu vyběhne na ligové trávníky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Teplic Aidin Mahmutovič.

Článek

Přitom Mahmutovič se s deseti góly stal podzimním králem ligových kanonýrů. A hned se ocitl v hledáčku zahraničních klubů, konkrétně ruského Tomsku. Začátkem listopadu si však v zápase na Spartě přetrhl zkřížený vaz v levém kolenu a musel podstoupit chirurgický zákrok.

„Nikdy jsem tak těžké zranění a z něho vyplývající dlouhou pauzu neměl. Bohužel jsem při tom zápase na Spartě špatně došlápnul a sezóna pro mě dostala úplně jiné dimenze, než jsem předpokládal," vrátil se Mahmutovič ještě k situaci, která zapříčinila jeho současnou situaci.

„V prosinci jsem byl doma v Bosně a do Teplic jsem přijel normálně na začátek lednové přípravy. S týmem ale netrénuji. Mám svůj individuální program, který mi sestavil fyzioterapeut. Cvičím v posilovně, chodím do bazénu. Jinak se v Teplicích věnuji rodině a odpočívám. Budu sledovat v televizi zimní olympiádu a hlavně hokej," přiblížil svou momentální životní náplň nehrající útočník, který si neláme hlavu, kdo ho sesadí z čela žebříčku kanonýrů.

„Ani to nehodlám na jaře příliš sledovat. Bohužel já se do boje hned tak nezapojím a myslím, že mě ztráta prvního místa v pořadí střelců mrzet nebude, když s tím nemohu sám nic udělat," pokrčil rameny.

Teplické jaro vidí optimisticky. „Máme dobrý mančaft i kvalitního trenéra, který přivedl další zahraniční posily. Věřím, že kouč mužstvo úspěšně poskládá, abychom mohli hájit třetí místo. A špička tabulky? Sparta sezónu skvěle rozjela, zaslouženě přezimovala na čele, ale i Plzeň si po změně trenéra pořád udržuje vynikající kádr. Uvidíme, kdo z nich bude lepší," zakončil Mahmutovič s úsměvem.

Reklama

Související témata: