Hlavní obsah

Sparta - Ružomberok 3:0Sparta zmírnila gólostroj, Chovancův Ružomberok jasně porazila, pak s ním remizovala

Praha
Aktualizováno

Petrželova druholigová Vlašim zůstává jediným týmem, který během zimní přípravy získal skalp fotbalové Sparty. Lídr Gambrinus ligy dnes na umělém trávníku ve svém centru na Strahově porazil třetí tým slovenské ligy Ružomberok 3:0, o branky se postarali Dočkal, Vacek a Bednář. Zbývající část letenského kádru pak se stejným soupeřem remizovala 1:1, vyrovnával mladý Juliš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha se radují z gólu proti MFK Ružomberok.

Článek
Fotogalerie

Zápas na promrzlém Strahově pozorně sledoval také Jozef Chovanec. Ikona letenského klubu momentálně právě v Ružomberoku vykonává funkci viceprezidenta pro sport.

Sparta sice nenaplnila šestigólový průměr nastřílených gólů, který ve vítězných zápasech zimní přípravy zatím držela. Utkání však měla pod kontrolou a řadu dalších šancí nevyužila.

„Sparta byla silnější na míči, je znát, že je v přípravě dál. My končíme týden v Čechách a s herní částí teprve začínáme," srovnával Chovanec, který má v Ružomberoku na starosti koncepci od mládeže až po A-tým.

Pohlídali si čisté konto

Zápas se chvílemi pěkně přiostřil. „Soupeř předvedl na zmrzlém terénu hodně skluzů a my k tomu měli své průpovídky, tím se utkání vyhecovalo. Ale nebylo to tak hrozné, nikdo se naštěstí nezranil," líčil záložník Ladislav Krejčí. „Dali jsme tentokrát méně gólů než v předešlých zápasech, ale zase jsme neinkasovali. Poté, co jsme dostali tři góly od Trenčína, jsme si na čistém kontu dali záležet," dodával.

Letenské ještě čeká úterní duel s Banskou Bystricou, příští pátek pak vyrazí na soustředění do Španělska, kde už vykrystalizuje sestava pro jarní bitvu o titul.

„Do tepla se těšíme, prostředí ve Španělsku dobře znám a všechno mi tam vyhovuje," avizuje Krejčí.

Ve druhém utkání se hosté ujali vedení, remízu zachránil Juliš. "V obou zápasech jsme z útočného pohledu měli poměrně dost šancí. V prvním jsme měli dát víc branek, proti předchozím utkáním nám však v koncovce chyběla větší trpělivost," hodnotil trenér Vítězslav Lavička.

Přípravné fotbalové zápasy:
AC Sparta Praha - MFK Ružomberok 3:0 (1:0)
Branky: 16. Dočkal, 60. Vacek, 90. Bednář.
Sestava Sparty: Vaclík - Kadeřábek (75. Krátký), Brabec, Švejdík, Hybš - Dočkal, Matějovský, Vacek, Mareček - Lafata (46. Bednář), Krejčí.
AC Sparta Praha - MFK Ružomberok 1:1 (0:1)
Branky: 75. Juliš - 41. Mário Almaský.
Sestava Sparty: Čech - Krátký, Polom, Karafiát (64. Deli), Nhamoinesu - Přikryl, Hušbauer, Čermák, Vácha, Sýkora - Shick (46. Juliš). Trenér Lavička.

Reklama

Související témata: