Hlavní obsah

Brnu nestačil ve Zlíně ani tříbrankový náskok

ZLÍN

Ani tříbrankový náskok nestačil fotbalistům Brna k výhře na hřišti Zlína. Hosté přišli o tři body v páté minutě nastavení, když se zblízka prosadil střídající útočník Jan Žemlík, který vyrovnal na 3:3. Zlín se famózně vzepjal, za půl hodiny nasázel víc branek, než za předešlých 600 jarních minut a i když ani posedmé na jaře nevyhrál, kouč Pavel Hapal označil jeho výkon za výhru.

Článek

Možná i proto, že se na rozletu Brna podílel sám. Od začátku zápasu totiž na pozici pravého obránce nasadil svého nejzkušenějšího hráče Lasotu, ale tah mu vůbec nevyšel. Hosté přes jeho prostor vedli útok už ve třetí minutě, Švancara si vyměnil míč s Mezlíkem a gólman Kořínek musel poprvé vytahovat míč ze své sítě.

Otřesení domácí se do kombinace vůbec nedostávali, před Václavíkovou brankou se objevovali jen díky vysokým centrům, které ale brněnští stopeři bez větších problémů odvraceli. V 15. minutě se vydal Mezlík na sprinterský souboj s Koubským a po jejich střetu odpískal rozhodčí Čecháček pokutový kop. K míči se postavil Černý a umístěnou ranou k levé tyči nedal Kořínkovi šanci.

Po druhé inkasované brance nahradil Lasotu Zapletal, ale zoufalý herní projev Zlína se nezměnil. Do přestávky ještě jednou zahrozili hráči Brna, Musilův centr hlavičkoval aktivní Mezlík těsně mimo. V 58. minutě chyboval na hranici vlastní šestnáctky Dobeš a Švancara střelou bez přípravy podruhé v utkání překonal Kořínka. V té chvíli měli hosté dostatečný náskok.

Jenže už o tři minuty později překvapil Václavíka z trestného kopu střelou ze 30 metrů Hubáček a domácí ožili. Také pod druhou branku Zlína se podepsal chybující Václavík, kterému pod tělem pronikla Janíčkova střela na vzdálenější tyč. Hodně vzruchu přinesla 76. minuta, kdy v brněnské šestnáctce evidentně zahrál rukou Živný, ale sudí Čecháček nechal pokračovat ve hře. Domácím ke změně verdiktu nepomohly ani mohutné protesty.

V nervózním závěru vrhli Zlínští všechny síly do útoku a zatlačili Brno na jeho polovinu. V nastaveném čase Koubského hlavička ještě cestu do sítě nenašla, ale po Klinkově akci se přece jen prosadil střídající Žemlík a zajistil Zlínu alespoň bod.

Zlín - 3:3 (0:2)
Branky: 61. Hubáček, 74. Janíček, 90.(+5) Žemlík - 3. a 58. Švancara, 16. Černý z pen. Rozhodčí: Čecháček - Kordula, Handlíř. ŽK: Hubáček, Švach - Živný. Diváci: 2150.
Zlín: Kořínek - Lasota (18. Zapletal), Koubský, Kroča, Hubáček - Bača, Švach, Činčala (36. Dobeš), Lukaštík (65. Žemlík) - Janíček, Klinka. Trenér: Hapal.
Brno: Václavík - Baláž, Trousil, Živný, Had - Musil (90. Hlavatý), Holek, Večeřa, Černý (90. Kroupa) - Švancara (78. Šustr) , P. Mezlík. Trenér: Kotrba.
TABULKA
1. fotbalová liga - 23. kolo
Slavia - Sparta 1:1
České Budějovice - Slovácko 0:2
Opava - Drnovice 0:0
Zlín - Brno 3:3
Blšany - Teplice 17. dubna od 17 hodin
Olomouc - Boleslav 17. dubna od 17 hodin
Příbram - Jablonec 17. dubna od 17 hodin
Liberec - Ostrava 18. dubna od 16:40 hodin

Reklama

Související témata: