Hlavní obsah

Příbram porazila deset jabloneckých fotbalistů 3:1

Další důležitý krok k záchraně udělala Příbram výhrou nad venku nebezpečným Jabloncem. "Nebyl to asi tak pohledný zápas jako se Spartou, ale hrajeme o záchranu a v tomto boji jsou podstatné body. Opět jsme přišli s několika signály a jeden z nich vyšel," liboval si domácí kouč Pavel Tobiáš.

Článek

Až do 17. minuty se u Litavky čekalo na první střelu mezi tyče, ale Špit Lesáka vychytal. Před tím, ale i potom to byly dlouhé minuty fotbalové nudy. Z oboustranné snahy nevzešla jediná nebezpečnější akce. Tři přesné přihrávky po sobě byly neřešitelným rébusem. Když už diváci pomalu usínali, prostrčil před koncem poločasu Mendy míč Riegelovi, ten prošel mezi obránci, Špit jeho sólo zastavil faulem a uviděl červenou kartu.

Do brány šel Lovásik, který hned čelil pokutovému kopu. Otepkovu střelu vyrazil do tyče, ale Mendy dorazil míč do sítě. Jablonecký náhradník se vyznamenal při střele Čupra z trestného kopu.

Na deštěm promočeném trávníku děl míč hráčům ještě větší problémy. Domácí si vytvořili tlak, ale první velkou šanci, ale Riegel trefil auto na 30 m vzdáleném parkovišti. Huňa později těsně přestřelil. Po hodině a průniku Rajtorala však usměrnil míč do sítě Formánek a Lovásik chytil míč už za brankovou čárou. Když pak po trestném kopu Otepky trefil lesák z osmnácti metrů pravačkou přes celou bránu k tyči, bylo rozhodnuto.

Svojtka hlavou po rohu Čížka jen snížil. "Domácí jsme dlouho nepustili do šance, pak jsme udělali před penaltou fatální chybu. Do hry nás mohl ještě dostat Klapka, ale nedal. Po třetím gólu už bylo rozhodnuto," konstatoval trenér hostí Petr Rada.

Marila Příbram - FK Jablonec 3:1 (1:0)
Branka: 43. Mendy, 63. Formánek, 86. Lesák - 90. (+4) Svojtka. Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Večeřa. ŽK: Rajtoral - Dosoudil. ČK: 40. Špit (Jablonec). Diváci: 2862.
Příbram: Pařízek - Lesák, Mácha, Formánek, Penner - Rajtoral (82. Podrazký), Riegel, Otepka, Čupr - Mendy (68. Klesa), Huňa (88. Loseille). Trenér: Tobiáš.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hušek, Nesvadba - Jindřišek, R. Čížek, Kordula (87. Svojtka), Loučka (42. Lovásik) - Klapka, Smíšek (69. Kotyza). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: