Hlavní obsah

Blbá nálada už klokany pomalu opouští. V lize budeme ještě hodně zlobit, vyhrožuje kouč Weber

Pro utrápenou a podzimním ligovým marasmem strádanou duši klokanů to bylo moc příjemné pohlazení. A nadějné také, to se ví. „Přiznávám, i já cítil nedobrou náladu, která panovala v kabině, stejně jako v celém klubu poté, co jsme skončili poslední. Nebylo to fakt příjemné... Primát v zimní lize může ovšem náladu restartovat. Zapůsobit před ligovým jarem jako balzám,“ přiznával kouč Bohemians Jozef Weber, že vítězství v berounském finále Tipsport cupu má pro Bohemians svou cenu, i když šlo samozřejmě jen o přípravu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jozef Weber.

Článek
Fotogalerie

Nakupovali jste, sehnali posily, teď jste vyhráli i Tipsport cup, takže blbá nálada by už měla odplout ve vodách Botiče...

Mělo by to skutečně působit jako balzám. Už příchod nových hráčů atmosféru v kabině i klubu malinko zlepšil, turnajový primát by měl být v našem restartu nápomocen. Už třeba v tom, že si hráči začnou víc věřit. Spousta lidí nás odepisovala, ale já věřím, že na jaře v lize hodně pozlobíme.

Přivedli jste Lietavu, na hostování si ze Sparty půjčili Pauscheka, angažovali Brabce, ale posilování ještě nekončí, neboť údajně hodně stojíte o oba litevské fotbalisty.

Našemu vedení jsem skutečně oznámil, aby usilovalo o jejich služby. Teď ovšem záleží na dalších jednáních, protože dokud nejsou v Bohemians zaregistrovaní, nemůžeme mluvit o posilách.

A byl by Artemuk či Kuklys skutečně posilou?

Určitě. Už třeba proto, že by zvýšili konkurenci v kádru, což potřebujeme. Navíc oba do Bohemky chtějí, což je další dobrá zpráva. Kdyby se jejich transfer povedlo dotáhnout do konce, dopadlo by posílení mužstva ještě lépe, než jsem čekal.

Moc informací o nich v tuzemském fotbale není. Jací vůbec jsou?

Vaitkunas je rychlý, dynamický fotbalista schopný nastupovat na kraji obrany i středové řady, kam hráče potřebujeme. Už proto, že po zranění Šírla jsme na tomto místě sestavy tápali. Kuklys je středovým hráčem, na němž se mi líbí jeho hlad po gólech. Umí se dostat do šestnáctky i do zakončení, kolem šestnáctky je nebezpečný, i gól už dal. I takového fotbalistu bychom potřebovali. On sám vnímá působení v Bohemce jako mezikrok ve své kariéře a já věřím, že má šanci se prosadit.

Nejvíce ale asi kvitujete, že vám vedení přivedlo tuzemské akvizice. Hlavně přítomnost Ericha Brabce je znát...

Je to osobnost. Persona, která má respekt u soupeřů a zároveň diriguje dění v našem mužstvu, neboť dokáže se spoluhráči mluvit. Jeho příchodem se navíc zvýšila konkurence ve stoperské dvojici, takže jsem spokojený, že u nás je. Potřebuje ještě samozřejmě dohnat jisté manko, které v tréninku měl. Připravoval se sice s kondičním trenérem, ale to není totéž, jako kdyby trénoval s mužstvem.

Pauschek vypůjčený ze Sparty s vaším týmem trénoval a pokrok je na něm patrný...

Jeho historie na Letné byla komplikovaná, ta v bratislavském Slovanu však byla zajímavá. Ostatně, sám jsem ho tam na vlastní oči sledoval. Je to pracovitý kluk s dynamickými vlastnostmi, který se chce stále zlepšovat. Čiší to z něho... Když třeba v semifinále s Duklou nahrál na gól, bylo vidět, jak velkou radost má. Věřím, že bude posilou.

Ještě větší by však měl být Lietava, který v přípravě potvrzoval střelecké renomé. Do finálového zápasu jste ho však kupodivu neposlal...

Měl menší svalové problémy, takže jsem nechtěl riskovat, aby se snad potíže nezhoršily. Na jaře budeme jeho trefy potřebovat.

Reklama