Hlavní obsah

Olomouc nejspíš přijde o Doležala. Po sezóně by měl odejít do Jablonce

Fotbalový útočník Martin Doležal by měl po skončení sezóny zamířit z Olomouce do Jablonce. Informaci přinesl Olomoucký deník s tím, že Sigma o svého nejlepšího podzimního střelce přijde, i když má Doležal na Hané údajně podepsaný kontrakt až do roku 2017. To ale jeho agent ve vyjádření pro ČTK popřel a potvrdil dohodu o hráčově letním přestupu do Jablonce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký Tóth na zemi se snaží marně sebrat míč olomouckému Doležalovi.

Článek

Doležalova nová olomoucká smlouva podle Deníku nebyla řádně zaregistrovaná kvůli fotbalistovu agentovi Ondreji Chovancovi. Předseda představenstva Olomouce Josef Lébr ho v listu nařkl z toho, že kontrakt úmyslně nenechal zaregistrovat na Fotbalové asociaci. Chovanec to ale důrazně odmítl a řekl, že celou věc vnímá jako manažerské selhání odpovědných osob v Sigmě.

Důvěřivost se nevyplatila

Doležalovi v Sigmě vyprší smlouva letos v červnu a vedení klubu tak na podzim jednalo s hráčem a agentem o prodloužení. "Po podpisu smluv oběma stranami se smlouvy jedou registrovat na svaz. Protože je manažer v Praze, tak jsme mu doporučenou poštou odeslali všechny paré smluv. Důvěřivost se nám nevyplatila," citoval Deník Lébra.

Deník tvrdí, že Chovanec podle všeho nenechal smlouvu zaregistrovat. Podle Lébra pak prý začal Doležala nabízet jiným klubům. Fotbalista může podle řádů podepsat kontrakt v novém působišti šest měsíců před vypršením současného.

"Nakonec ta situace došla tak daleko, že se jeden z klubů na to nechal chytit. Je to velmi nekorektní jednání jak od manažera, tak od hráče. Navíc tady s námi ještě hrál takovou hru, že by chtěl vylepšit podmínky. Přitom už měl podepsanou smlouvu jinde," tvrdí Lébr s tím, že Sigma bude záležitost řešit právní cestou.

Všechno bylo jinak?

Podle Chovance se ale vše odehrálo úplně jinak. "V září jsem osobně jednal v Olomouci o prodloužení smlouvy Martina s panem Psotkou (tehdy manažer, nyní trenér) za účasti Martina. Dohoda s panem Psotkou byla taková, že by Martin měl za mé účasti podepsat smlouvu do 30. června 2016," řekl Chovanec.

Za pár dní se mu prý ozval Psotka s tím, že ho další den čeká v Olomouci. "Ale já měl už domluvený jiný program. Tím, že jsem v Olomouci nebyl, v nabídnuté smlouvě se objevilo nepochybně 'náhodou' prodloužení o další rok a tím pádem jsme byli podvedeni ze strany klubu. Došlo ke změně dohody ze strany klubu a tu jsme neakceptovali, tudíž nemohla být smlouva parafovaná, uzavřená a ani registrovaná," uvedl Chovanec.

"Ze strany Olomouce nedošlo další tři měsíce k žádnému kontaktu, žádnému jednání. Až v lednu se ozval pan Košař (sportovní manažer) a vyvolal znovu jednání. Na posledním jednání o prodloužení stávající smlouvy jsem byl v Olomouci v pondělí, ale na podmínkách smlouvy jsme se nedohodli," dodal.

Koncem tohoto týdne se tedy Doležal a Chovanec dohodli na angažmá od 1. července v Jablonci. "Jablonec Martinovi nabídl nejen výborné podmínky, ale i korektní jednání. Martin je připravený zabojovat se Sigmou v jarní části o setrvání v lize. V zahraničí se běžně stává, že hráči dohrávají ve svých klubech do konce smlouvy, jen v Čechách je to vždy problém," dodal agent.

Lébrovo nařčení ho překvapilo. "Celou věc vnímám jako manažerské selhání odpovědných osob v Olomouci, což mi přiznal při pondělním telefonickém rozhovoru sám pan Lébr," doplnil Chovanec.

Třiadvacetiletý Doležal patří k hlavním oporám Sigmy. S osmi brankami je třetím nejlepším střelcem podzimní části ligy.

Reklama

Související témata: