Hlavní obsah

Tým ostravských fotbalistů posílili Lindpere a Sinělnikovs

Ostrava

Fotbalisty Ostravy posílí estonský reprezentant Joel Lindpere, jehož posledním působištěm byl tým zámořské MLS Chicago Fire. Baník se dohodl na podmínkách angažmá také s lotyšským reprezentačním obráncem Alansem Sinělnikovsem, který přestoupil ze Skonta Riga. Klub to uvedl na svém webu.

Článek

Dvaatřicetiletý Lindpere se do Ostravy vrátil po dvou týdnech oklikou přes řecký Volos, kde jednání zkrachovala po zdravotních testech. Záložník s 92 starty v národním týmu zamířil nazpět do Evropy po třech sezonách v MLS, kde v týmu New York Red Bulls hrával i po boku slavného francouzského útočníka Thierryho Henryho. Dříve prošel norským Tromsö, Florou Tallinn, CSKA Sofia a estonským celkem Warrior Valga.

"Od obou těchto hráčů si slibuji, že budou oporami naší základní sestavy. Sinělnikovs je člen lotyšské reprezentace, od kterého čekám, že kvalitně obsadí post levého obránce. Lindpere je zase zkušený středový hráč, který by měl ideálně doplnit náš jinak dost mladý tým," řekl trenér František Komňacký.

Třiadvacetiletý levý obránce nebo středopolař Sinělnikovs patří do širšího kádru lotyšské reprezentace, v níž doposud nastoupil k deseti střetnutím. Se Skontem Riga vloni v červenci bojoval v předkole Evropské ligy proti Liberci a v severočeské odvetě neproměnil pokutový kop.

Jeho spoluhráč z národního týmu i klubu Renars Rode přestoupil v zimě do Teplic. Sinělnikovs i Lindpere by s Ostravou měli podepsat půlroční smlouvy s opcí.

Reklama