Hlavní obsah

Sparta - Banská Bystrica 3:1Vácha si zopakoval derby, z přímého kopu trefil Spartě další zimní výhru

Praha

Fotbalisté pražské Sparty už se pomalu vidí na soustředění ve Španělsku, kam odlétají v pátek. V posledním utkání před úprkem do tepla v tréninkovém centru na Strahově porazili Banskou Bystricu 3:1. Slovenský tým se ujal vedení, ještě do přestávky však vyrovnal Pavel Kadeřábek a ve druhém poločase pak rozhodl s kapitánskou páskou hrající Lukáš Vácha. Stejně jako v podzimním derby na Slavii se trefil z precizně provedeného přímého kopu, třetí gól přidal Ondřej Karafiát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Lukáš Vácha oslavuje gól během přípravného utkání s Duklou Banská Bystrica.

Článek
Fotogalerie

Letenští uzavřeli slovenský trojboj. Po Trenčínu a Ružomberoku si na ně nepřišla ani Banská Bystrica.

„Sice je teprve příprava, ale pro sebevědomí každého hráče je i takové vítězství důležité," poukázal trenér Vítězslav Lavička, který dal volno některým třicátníkům. „Jednak s ohledem na zmrzlý terén, a pak také vzhledem k tomu, že před odletem do Španělska jsme chtěli vidět některé hráče, kteří jsou na hraně nominace. Doma zůstanou ti, kteří se teprve doléčují, třeba Konaté," avizuje kouč.

Sparta míří do Jerezu, komplex Monte Castillo využívá pravidelně každou zimu. „V úvodu zimy jsme měli štěstí na počasí a využívali přírodní trávník. Teď už nám ale zmrzla i umělka, na které každý pohyb bolí, a podmínky jako dnes jsou hraniční. Proto se do tepla tak těšíme," konstatoval záložník Bořek Dočkal.

Lídr Gambrinus ligy se ve Španělsku utká s Lechem Poznaň, Lokomotivem Moskva, Ludogorcem Razgrad a Krasnodarem. Generálku na jaro pak sehraje doma proti Jablonci.

Přípravné fotbalové zápasy:
AC Sparta Praha - Dukla Banská Bystrica 3:1 (1:1)
Branky: 36. Kadeřábek, 69. Vácha, 89. Karafiát - 31. Vajda.
Sestava Sparty: Vaclík (46. Čech) - Kadeřábek (63. Karafiát), Holek, Polom (75. Deli), Costa (46. Hybš) - Dočkal (46. Krátký), Hušbauer (46. Vacek), Vácha (73. Čavoš), Čermák (46. Mareček), Krejčí (46. Sýkora) - Juliš (25. Schick). Trenér: Lavička.
Baumit Jablonec - Bohemians Praha 3:2 (1:1)
Branky: 15. Fantiš, 48. Novák, 77. Kopic - 13. Ibragimov, 46. Klapka.
Jablonec: Špit (46. Valeš) - Landovský (46. Rossi), Kysela (46. Beneš), Eliáš (46. Třešňák), Jablonský (46. Štochl) - Vukadinovič (46. Čížek), Kopic, Loučka, Novák, Pázler (46. Moulis) - Fantiš. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: