Hlavní obsah

Plzeňský záložník Hrošovský bude i na jaře hostovat ve Znojmě

Záložník Plzně Patrik Hrošovský bude i v jarní části sezóny hostovat ve Znojmě. Jednadvacetiletý slovenský fotbalista sice zahájil zimní přípravu s Viktorií, ale nakonec se vrátí do týmu prvoligového nováčka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Znojemský Patrik Hrošovský (vlevo) v souboji s Albiachem Néstorem během utkání 1. kola Gambrinus ligy na Julisce.

Článek

Hrošovský byl jedním z hráčů, které si nový plzeňský trenér Dušan Uhrin mladší stáhl z hostování. Přestože zasáhl do všech pěti dosavadních přípravných duelů, tak v druhé polovině sezóny na západě Čech opět šanci nedostane.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Patrik během minulých týdnů potvrdil vynikající charakterové vlastnosti i velký herní potenciál, v nabité konkurenci záložní řady by však nedostával tolik zápasových příležitostí. Naším cílem je, aby také během jara sbíral prvoligové zkušenosti a před novou sezónou se vrátil do Štruncových sadů ještě silnější," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Slovenský záložník na podzim odehrál za Znojmo 14 ligových utkání a se čtyřmi góly byl společně s Tomášem Oklešťkem nejlepším týmovým střelcem. Hrošovský se ke staronovým spoluhráčům připojí ve čtvrtek na soustředění v Turecku.

Soustředění záhy skončilo pro obránce Romana Hříbka, který si zlomil nedávno operovanou ruku. Na podzim si vykloubil loket, ve středu na tréninku při běžném souboji na stejnou ruku upadl. Na další starty v lize, kde zatím nastoupil ve čtyřech zápasech, si bude muset počkat.

Reklama

Související témata: