Hlavní obsah

Boleslav odjede na soustředění s posilami Fouskem a Bartlem

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v sobotu vyrazí na herní soustředění do Turecka i s dvěma posilami z druhé ligy. Na půlroční hostování s opcí přichází devatenáctiletý záložník Adam Fousek z Pardubic, který uspěl na testech. Boleslav se rovněž domluvila s Viktorií Žižkov na přestupu pravého beka Daniela Bartla, který podepsal smlouvu do léta 2016.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím

Článek

Čtyřiadvacetiletý Bartl je odchovancem Baníku Ostrava a přes Čáslav a Hlučín se dostal na Žižkov, kde hraje od roku 2011. Stihl nasbírat 19 startů v první lize, jinak patřil mezi opory týmu v druhé nejvyšší soutěži. Nyní se bude prát v Mladé Boleslavi o post pravého obránce s Janem Kyselou.

Nový trenér Boleslavi Karel Jarolím jinak před soustředěním výrazněji nezasáhl do kádru. Bere sebou 25 hráčů včetně odchovanců Lukáše Vraštila, Josefa Eliáše, Mirzada Mehanoviče a Lukáše Hůlky, který se vrací do hry po dlouhodobém zranění. Na palubě letadla do Turecka naopak budou chybět zranění Tomáš Fabián a Stanislav Klobása.

Boleslav se na přesunu do Antalye domluvila společně s Příbramí, Slavií a Bohemians Praha 1905, když se všechny čtyři kluby podělily o letecký speciál.

Hráči aktuálně pátého celku ligové tabulky zůstanou v Antalyi do 11. února. V plánu mají herní tréninky a tři přípravná utkání na přírodní trávě. V pondělí 3. února se střetnou s gruzínským Dinamem Tbilisi, ve čtvrtek s běloruským FC Minsk a pro třetí zápas na neděli budou soupeře sjednávat až přímo na místě.

Reklama

Související témata: