Hlavní obsah

Fotbalový trenér Palička se Opavě upsal do roku 2007

PRAHA

Fotbalový trenér Vlastimil Palička vydrží v Opavě možná až do poloviny roku 2007. Padesátiletý kouč, který měl v klubu smlouvu jen do konce letošního ligového ročníku, prodloužil kontrakt ve Slezském FC o další dva roky.

Foto: SFC Opava

Fotbalisté prvoligové Opavy v utkání proti Mladé Boleslavi - ilustrační foto

Článek

Podle tiskového mluvčího Jiřího Berouska je dohoda s trenérem důsledkem zlepšené ekonomické situace ve slezském klubu. "Pan Palička během jednání vyjádřil spokojenost s tím, že hodně věcí se obrátilo k lepšímu. Bude tak mít šanci pro koncepční práci," řekl Berousek.

Palička, který v Opavě nastoupil vloni v listopadu, cítí, že poměry v klubu se po změně vlastníků začínají stabilizovat. Ve Slezsku chce zůstat i přesto, že mužstvu potrestanému za korupci hrozí pád do druhé ligy. "Nic ještě není ztraceno, ve hře je spousta bodů. Navíc si myslím, že klub má skutečně nějakou perspektivu," uvedl Palička. Opava je v tabulce třináctá, ale na konci sezóny přijde o šest bodů.

Prodloužení smlouvy se týká zatím jen hlavního trenéra. Asistenti Jiří Fryš se Svatoplukem Schäfferem mají s klubem dohodu pouze do konce sezóny.

Reklama

Související témata: