Hlavní obsah

Koubek si cení, že Slavia šla tvrdě za vydřenou výhrou

Chvíli se kabonil, že jeho chlapci dali soupeři dva dárky a zápas si notně zkomplikovali. Nakonec ale trenér Miroslav Koubek ocenil u mužstva vůli po vítězství. Fotbalisté Slavie v prvním utkání na soustředění v Turecku porazili maďarský Haladás 3:2. První gól vstřelil probuzený střelec Tomáš Necid, druhý Martin Juhar. O vítěznou trefu se pět minut před koncem postaral střídající žolík Václav Prošek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč fotbalové Slavie Miroslav Koubek.

Článek

Ligové jaro a s ním bitva o záchranu se rychle blíží. Každá výhra tedy posiluje potřebné sebevědomí.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Cením si toho, že i když si mužstvo zápas zkomplikovalo, dokázali jsme vyhrát a tvrdě jsme za tím šli. Nakonec jsme vítězství krásnou brankou po ose Piták - Prošek docílili. Pozitivem je právě vůle po vítězství," vyzdvihl trenér Miroslav Koubek v rozhovoru pro klubové stránky.

Maďarský soupeř byl podle něj technicky zdatný, pohyblivý a hlavně výborný v přechodu do útoku. „My jsme se prosazovali dobrou kombinační hrou, vytvořili si určitě více šancí než na tři branky. Nepodařilo se nám to dotáhnout," litoval kouč.

Zvítězil vyspělejší tým

Sešívaní během zimní přípravy často až příliš snadno inkasují. Maďarům hned dvakrát umožnili lacině skórovat. „První branka padla ze zbytečné penalty. Gól na 2:2, to byla přímo kategorie vlastní branky. Martin Juhar si nevšiml, že za ním nabíhá hráč a dával malou domu," kroutil Koubek hlavou.

Po hodině utkání tak bylo vyrovnáno. „Soupeři jsme dali dva dárky, čímž jsme si zápas zkomplikovali. Nicméně vítězství je zasloužené. Myslím si, že jsme byli vyspělejším týmem," líčil trenér.

Mužstvo úmyslně neprostřídal v takové míře, jako v domácích zápasech na umělé trávě. „Byl to záměr. Rozjet herní soustředění se sestavou, která má blíže základu, aby už kluci hráli delší úseky než poločasy. V příštích dvou zápasech k určité rotaci zase dojde. Pokud všechno půjde podle plánu, tak na závěr zase bude hrát sestava, která už by se mohla blížit ligovému základu," zakončil Koubek po první zápasové prověrce v Turecku.

Jihoafrický stoper se hlásí

V neděli přiletěl za Slavií jihoafrický obránce Roger Da Costa, který bude v klubu zatím na testech po dobu herního soustředění v Turecku.

„Když jsem se poprvé dozvěděl o zájmu Slavie, tak jsem byl šťastný. Je to velký český klub, který je známý po celé Evropě a má velmi bohatou historii," uvedl Roger Da Costa pro slávistické stránky.

Reklama

Související témata: