Hlavní obsah

Slavia si mne ruce, Kisel letí do Turecka s dvěma zahraničními posilami

Praha
Aktualizováno

Chtějí se na jaře co nejdříve zbavit hrozby sestupu, a tak se fotbalová Slavia v zimě pustila do přestavby mužstva. Důkazem jsou další dvě zahraniční posily, které sportovní ředitel Karol Kisel naložil do letadla a míří s nimi za mužstvem na soustředění do Turecka. Obránce Keegan Ritchie a záložník Damien Boudjemaa už patří Slavii, která navíc testuje i stopera Rogera Da Costu.

Foto: Slavia.cz

Posila pražské Slavie Damien Boudjemaa.

Článek

Končí období, kdy do Edenu přicházeli jen hráči ze Slovenska. Slavia jako by chtěla navázat na éru Tavaresů, Belaidů a spol. a vrhla se přes zimu na exotické posily.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Francouzský záložník s alžírskými kořeny Damien Boudjemaa podepsal v Edenu kontrakt na dva a půl roku s následnou roční opcí. Jihoafrický obránce Keegan Ritchie uzavřel s klubem smlouvu na čtyři a půl roku.

Sešívaní navíc již v lednu získali ghanského záložníka Josepha Mensaha, v průběhu podzimu se do týmu začlenil obránce Fernando Neves z Kapverdských ostrovů a trenér Miroslav Koubek v Turecku testuje také jihoafrického stopera Rogera Da Costu. Českými posilami pro jaro jsou Tomáš Necid, Karel Piták a Jan Vošahlík.

Dlouhá jednání přinesla výsledek

„Jsme rádi, že se podařilo jednání s oběma novými hráči dotáhnout. O oba jsme stáli a strávili jednáním dlouhou dobu," pochválil si Kisel pro klubový web před přesunem do Turecka.

„Slavia kontaktovala mého agenta přibližně před měsícem, od té doby jsme jednali a jsem rád, že to nakonec dobře dopadlo a že budu moct na jaře hrát v Praze," řekl po podpisu smlouvy osmadvacetiletý Boudjemaa.

„Jsem rád, že jsem ve Slavii, je to můj první klub v Evropě. Budu se snažit udělat všechno pro tým a doufám, že klub během jara vylepší svou pozici," dodal třiadvacetiletý Ritchie.

Boudjemaa přišel z rumunského Petrolulu Ploješť, kde mu na konci sezóny končila smlouva. Ritchie hrál za největší jihoafrický klub Kaizer Chiefs, s nímž loni vyhrál mistrovský titul.

V pondělí obě nové akvizice úspěšně absolvovaly testy na FTVS.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články