Hlavní obsah

Teplice málem přišly na Kypru o brankáře Slavíka. Už měl nakročeno do autobusu bulharského Plovdivu

Ayia Napa/Praha

Moc nescházelo a fotbalisté Teplic přišli na Kypru o gólmana. Jejich brankář Martin Slavík měl totiž nakročeno do Botevu Plovdiv. Nikoli na přestup, ale do jeho klubového autobusu. Bulharský celek totiž trénoval na hřišti sousedícím s tím, na němž trénovali Severočeši, autokary obou mužstev stály těsně vedle sebe a Slavík se projevil jako náramný popleta. Však si také vysloužil smích a spoustu narážek od spoluhráčů, kteří ho pobaveně sledovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Martin Slavík si na Kypru trochu popletl, do jakého mužstva vlastně patří.

Článek

I takto idylický ráz má příprava Ščasného svěřenců, kteří se v kyperském letovisku Ayia Napa chystají na ligové jaro a obhajobu třetí příčky v tabulce. Určitě i proto, že na ostrově ve Středozemí konečně ustal silný studený vítr, takže příprava probíhá v ideálních podmínkách.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Nádherné prostřední, perfektní travnaté hřiště, i počasí nám s výjimkou dvou dnů přeje, protože samozřejmě nemůžeme očekávat, že v únoru bude na Kypru pořád slunečno," pochvaluje si průběh dvoutýdenního soustředění teplický kouč.

I s prvním testem mohl být Zdeněk Ščasný spokojen, neboť jeho svěřenci porazili čtrnáctý celek polské ligy Zaglebie Lubin 2:1 brankami Čajiče a Matuly.

„Pořád je to ale totéž... Zahazujeme spoustu šancí, v čemž vyniká hlavně Salami. A také nedokážeme udržet nulu, což byl i případ úvodního utkání s polským soupeřem. Namísto toho, abychom vedli o dva tři góly, jsme zase inkasovali jako první a museli skóre otáčet," glosoval teplický kouč první vystoupení pro klubové stránky.

Semerád obědval v brankářských rukavicích

"Proti agresivnímu, tvrdému ale férovému protivníkovi jsme sice podali slušný výkon, hlavně ve druhé půli ho přehrávali, ale vítězství mohlo být mnohem vyšší," přidával Ščasný, jehož mužstvo se ve čtvrtek utká s bulharským Levski Sofia a v neděli pak s ruským Sverdlovskem.

V něm by se měla už v teplické bráně objevit jednička Tomáš Grigar, který se po podzimním svalovém zranění připravoval individuálně a až od pondělí se naplno zapojil do tréninku.

Během dvoutýdenního soustředění je pochopitelně čas nejen na tréninky a přípravné zápasy, ale také na různé legrácky. Gólman Slavík se o obveselení spoluhráčů postaral koketováním s Plovdivem, kustod Jiří Semerád zase prohranými sázkami s členy realizačního týmu. I proto musel jednou zasednout k obědu v brankářských rukavicích a v nich se potýkat s příborem, v úterý zase k obveselení všech recitoval před večeří básničku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články