Hlavní obsah

Sparta se může pochlubit skalpem Diarry, Pavljučenka a dalších hvězd Lokomotivu

Druhý zápas na soustředění ve Španělsku jim před očima trenéra reprezentace Pavla Vrby vyšel náramně. Fotbalisté Sparty porazili 2:1 Lokomotiv Moskva, nadupaný druhý tým ruské ligy, který má na soupisce Lassana Diarru, Boussoufu, Pavljučenka a další hvězdy. Cenný skalp Letenští získali především díky kvalitní defenzivě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vítězslav Lavička se dočkal cenného vítězství.

Článek

Příprava je jen příprava, výhra nad týmem, který momentálně spolu s Petrohradem vládne ruské lize, se ovšem cení. „Mám radost, že jsme zvládli jeden z těžších zápasů, které nás tady čekají. Zvlášť když se vydařil jak výsledek, tak samotný výkon," vyzdvihl trenér Vítězslav Lavička v hodnocení pro sparta.cz.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Obrana lídra Gambrinus ligy dokázala udržet hvězdy Lokomotivu na uzdě. „Podali jsme poctivý a zodpovědný výkon v defenzivě. Soupeř nás sice v druhém poločase dostal pod tlak a vytvořil si šance, ale právě díky dobré obraně jsme to zvládli. Pocit ze zápasu je tak pozitivní," pochvaloval si Lavička.

Celý zápas jsme byli aktivní, těšilo Krejčího

Ke klíčovým mužům pak patřil také záložník Ladislav Krejčí. Zařídil první branku, když ho soupeř fauloval ve vápně, a penaltu proměnil David Lafata. Druhý gól už mazácky přidal sám, lobem si vychutnal vyběhnuvšího brankáře. „Měl jsem toho v tu chvíli vážně už plné zuby, šel jsem od půlky sprintem sám. Dal jsem si balón mezi obránce, jenže prostor mezi nimi se začal dost rychle zavírat, takže jsem do míče jen tak v pádu píchnul," vylíčil vítěznou trefu utkání.

„Rozhodně to byl jeden z těžších zápasů, takže jsme rádi, že jsme ho dokázali zvládnout. Byli jsme celý zápas aktivní, presovali soupeře hodně vysoko, ale ještě tam bylo hodně věcí, na kterých musíme pracovat," dodal Krejčí pro klubový web.

Reklama

Související témata: