Hlavní obsah

Budeme připravení na sto procent, ujišťuje Švejdík navzdory porážce s Bulhary

Jerez

Vlašim, Lech Poznaň, Ludogorec Razgrad. To jsou tři soupeři, kteří během zimní přípravy uštědřili fotbalistům Sparty porážku. Ve všech třech případech trenér Vítězslav Lavička nasadil hráče širšího kádru, proti bulharskému mistrovi se Letenští v Jerezu poprvé během zimy střelecky neprosadili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Ondřej Švejdík.

Článek

„Podle počtu šancí a odvedené práce by byla remíza spravedlivější, i když soupeř byl techničtější a byl silnější na míči. V závěru zápasu jsme ale dokázali, že jsme v lepší kondici a je jen škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat," popsal zápas pro sparta.cz stoper Ondřej Švejdík, který ve druhém poločase převzal od Lukáše Váchy kapitánskou pásku.

„Na rozdíl od soupeře hrajícího v nejsilnější sestavě jsme nastoupili ve velmi kombinovaném složení a chvíli nám trvalo, než jsme se sehráli a opadla z nás určitá nervozita. Postupem zápasu se to zlepšovalo a hráli jsme lépe a lépe," vyzdvihl Švejdík.

Stále se posouvají vpřed

Zkušený obránce ve druhé polovině podzimu vypadl ze základní sestavy. Proti Razgradu však působil na hřišti velmi sebevědomě a dovolil si i sólo kolem čtyř protihráčů.

„Snažím se hrát co nejlépe, nebojím se riskovat a vychází mi to. Cítím se dobře a chci se poprat o místo v sestavě, zároveň ale chci udělat vše pro to, aby tým získal titul, protože to je náš společný cíl. Stále se posouváme vpřed, hra se zlepšuje a získává svou tvář. Věřím, že do druhé části sezóny budeme připraveni na sto procent," ujišťuje Švejdík.

Lavičku potěšili Juliš, Schick a spol.

„Pro mladší hráče jsou takové zápasy velmi užitečné a proti silným soupeřům získávají cenné zkušenosti. Z individuálních výkonů některých mladíků mám velmi dobrý pocit," uvedl kouč Vítězslav Lavička.

„Pozitivem zápasu byla stupňující se snaha dosáhnout na vyrovnání a právě výkony některých mladých hráčů. Za všechny uvedu Lukáše Juliše, jenž se vrací po zranění a odpracoval dobrý zápas. Ve druhém poločase se neztratil ani mladý Patrik Schick," dodal Lavička v hodnocení pro klubový web.

Reklama

Související témata: