Hlavní obsah

Plzeň - Žalgiris Vilnius 3:3Viktoria po přestřelce remizovala s litevským mistrem, Liberec dostal výprask

Belek
Aktualizováno

Přestřelka jak se patří. Fotbalisté Plzně ve svém prvním utkání na soustředění na Kypru remizovali 3:3 s Žalgirisem Vilnius. Litevský mistr vedl 2:0 a 3:2, Viktoria ale vždy dokázala srovnat. Naposledy střídající útočník Wágner v poslední minutě... Nevyhrál ani druhý účastník jarních bojů v Evropské lize Liberec, který v Portugalsku podlehl Kodani vysoko 0:4. Bohemka remizovala v Turecku s Kubaněm Krasnodar 2:2 a výsledek ji hodně mrzí, protože už vedla o dvě branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Wágner.

Článek

Pořádnou přestřelku nabídlo první přípravné utkání Viktorie v rámci kyperského soustředění. Střelci obou ceků se činili především v úvodních sedmnácti minutách, ve kterých padlo hned pět branek. Nakonec se oba celky rozešly smírně po výsledku 3:3. Na straně Plzně se mezi střelce zapsali Hořava, Kolář a Wágner.

Trenér Dušan Uhrin poslal na trávník silnou sestavu v čele s kapitánem Pavlem Horváthem. "Podcenili jsme evidentně začátek, kdy jsme rychle prohrávali 0:2. Než jsme se srovnali s prostředím, inkasovali jsme. Splnilo to ale účel, protože jsme museli výsledek pořád dohánět a bylo na klucích vidět, že chtějí zápas vyhrát," zhodnotil pro klubový web Uhrin.

Liberec v rámci turnaje Atlantic Cup v Portugalsku nenavázal na úvodní středeční výhru nad současným lídrem dánské ligy Midtjyllandem. Úřadujícímu mistru Dánska Kodani Slovan podlehl vysoko 0:4, i když nastoupil prakticky v nejsilnější sestavě. Hattrickem se blýskl mladý reprezentant Cornelius; druhý gól přidal poté, co mu brankář Kovář nejprve chytil penaltu i následnou první dorážku.

Klokani měli Kubaň na lopatě

Tohle je bude dlouho mrzet. Vše nasvědčovalo tomu, že poslední tým české Gambrinus ligy si vyšlápne na devátý tým ruské ligy. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 však nakonec cenný skalp nezískali. Klokani sice v přípravném utkání na soustředění v Turecku vedli nad Kubaněm Krasnodar již o dvě branky, ale v poslední čtvrthodince dvakrát inkasovali a zápas skončil nerozhodně 2:2.

Klokani zápas sehráli v nádherném areálu Bellis v Beleku za ideálního počasí. Trenér Weber nechal na lavičce zkušené Brabce, Lietavu a Kalinu a dal šanci dalším hráčům.

Bohemka byla od začátku aktivnější a Klavík brzy otevřel skóre. Ve druhém poločase přidal druhý gól Hora, který také mohl přidat třetí trefu. Šanci neproměnil, Krasnodar v závěru poslal do hry kvalitní hráče, zatlačil Bohemku do obrany a srovnal na konečných 2:2.

Přípravné fotbalové utkání na Kypru:
Viktoria Plzeň - Žalgiris Vilnius 3:3 (2:3)
Branky: 13. Hořava, 16. Kolář, 90. Wágner - 6. Zagurskas, 7. Velichka, 17. Nyuiadzis.
Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Hořava - Petržela (73. Štípek), Kolář (65. Wágner), Kovařík (65. Ďuriš) - Tecl (76. Bakoš). Trenér: Uhrin ml.
Přípravná fotbalová utkání v Turecku:
Bohemians Praha 1905 - Kubaň Krasnodar 2:2 (1:0)
Branky: 8. Klavík, 69. Hora - 79. Holubov, 90.+1 Melganeho. Červená karta: 88. Cseh (Boh.).
Sestava Bohemians: Gabriš - Pauschek (46. Růžička), Cseh, Šmíd, Vaitkunas - Jeremenko, Nerad, Hora, Rada (46. Jindřišek), Bartek (46. Kuklys) - Klavík (57. Bartek). Trenér: Weber.
Slovácko - Viborg 2:1 (1:1)
Branky: 27. Valenta, 50. Ondřejka - 13. Dalgaard.
Sestava Slovácka: Melichárek (31. Heča) - Daníček, Trousil (31. Mezlík), Košút, Reinberk - Trávník, Šumulikoski (31. Bartoš) - Diviš, Valenta (31. Petr), Ondřejka - Holek. Trenér: Habanec.
Zbrojovka Brno - Irtyš Pavlodar (Kaz.) 4:0 (3:0)
Branky: 5. Pernica, 7. Šumbera, 28. Markovič, 58. Fischer.
Sestava Brna: Hladký - Pernica, Schuster, Keresteš (80. Dolný) - Janotka, Malík (80. Buchta), Zavadil, Fischer (80. Glaser), Lutonský - Šumbera (75. Skalák) - Markovič (60. Vávra). Trenér: Kotal.
Příbram - Zestafoni 0:1 (0:1)
Branka: 12. Getsadze.
Sestava Příbrami: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Hajrapetjan (5. Divíšek) - Danoski (46. Mareš), Pleško, Volešák (70. Šlapák), Zeman (68. Pilík) - Stratil (46. Mašán), Řezníček (74. Švancara). Trenér: Čuhel.
Slovan Liberec - FC Kodaň 0:4 (0:2)
Branky: 31., 39. a 66. Cornelius, 86. Felfel.
Sestava Liberce: Kovář - Coufal, Kováč, Rajnoch (82. Karišik), Frýdek - Šural (74. Douglas), Sackey (74. Obročník), Pavelka, Rybalka (46. Jarolím), Luckassen - Budnik (46. Delarge). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: