Hlavní obsah

Obhájci Davis Cupu z Ruska se rozloučili se soutěží

Ruští tenisté vítězství v Davisově poháru neobhájí. Ve čtvrtfinálovém duelu Světové skupiny s Argentinou prohrává tým bez zraněného Marata Safina v Buenos Aires po čtyřhře 0:3 a už nemůže postoupit.

Foto: ČTK

Todd Woodbridge (vlevo) a Wayne Arthurs z Austrálie porazili v Malmö švédskou dvojici Thomas Enqvist a Jonas Björkman a zajistili svému týmu postup do semifinále.

Článek

Rozhodující třetí bod získal pro domácí pár Lucas Arnold, David Nalbandian, který ve čtyřech setech přehrál Jevgenije Kafelnikova s Michailem Južným. Ruský pár, který v prvním kole soutěže přispěl vítězstvím k vyřazení českého týmu, vyhrál první set, ale zbytek utkání se odehrál v režii Argentinců.

Argentina - Rusko 3:0 po druhém dnu
Nalbandian, Arnold - Kafelnikov, Južnyj 3:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Australané v kvapíkovém tempu

Rovněž australští tenisté rozhodli o postupu do semifinále Davisova poháru v nejmenším možném počtu zápasů. Proti domácímu Švédsku si v Malmö zajistili postup ve čtyřhře, v níž pár Wayne Arthurs a Todd Woodbridge jednoznačně kraloval. Reprezentantům tří korunek Jonasi Björkmanovi a Thomasi Enqvistovi nedali šanci dostat se do zápasu a přenechali jim jen osm gamů.

Švédsko - Austrálie 0:3 po druhém dnu
Björkman, Enqvist - Arthurs, Woodbridge 4:6, 2:6, 2:6

Španělé třetími semifinalisty

Radují se také Španělé. Po pátečních vítězstvích v dvouhrách dnes ve Valencii přidali rozhodující třetí bod na domácí konto Alex Corretja s Albertem Costou. Španělé vyprovodili Ivana Ljubičiče a Lovra Zovka snadno ve třech setech.

Španělsko - Chorvatsko 3:0 po druhém dnu
Costa, Corretja - Ljubičič, Zovko 6:2, 6:3, 6:4

Forgetova taktika nevyšla

Švýcarští tenisté se ujali po čtyřhře vedení nad Francií 2:1. Domácímu týmu v Toulouse nepomohlo ani to, že kapitán Guy Forget nasadil k Fabrici Santorovi do debla místo původně nahlášeného Michaela Llodry Nicolase Escudého. Posílený pár prohrál se švýcarskou dvojicí Roger Federer, Marc Rosset 1:3 na sety.

Francie - Švýcarsko 1:2 po druhém dnu
Escudé, Santoro - Federer, Rosset 4:6, 6:3, 3:6, 6:7 (4:7).

Reklama