Hlavní obsah

Piták se znovu chopil pásky, po Kiselovi je staronovým kapitánem Slavie

Antalya

Jako kapitán odešel. A jako kapitán se také vrací... V neděli odpoledne proběhla na soustředění fotbalistů Slavie v Turecku volba kapitána. Tým si vybral za nového vůdce Karla Pitáka, jeho zástupcem bude Milan Škoda. Sešívaní hledali nástupce po odchodu Karola Kisela, který na podzim ukončil kariéru a v Edenu usedl do křesla sportovního ředitele.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila fotbalistů pražské Slavie, záložník Karel Piták.

Článek

„Je to pro mě velká čest stát se hned po návratu kapitánem. Jsem tady měsíc a hned mě kluci a trenéři zvolili. Těší mě to a doufám, že jejich důvěru nezklamu," uvedl po zvolení pro klubový web Piták, který v zimě přestoupil z Jablonce.

Piták oblékal ve Slavii pásku již před svým odchodem do Rakouska. Jako kapitán tedy odešel a jako kapitán se vrací. „Je to tak. Kapitánem jsem byl i v Jablonci, takže doufám, že na to dobře navážu. Kapitán by měl být vůdčí osobností. A navíc být taková spojka mezi kabinou, trenérem a sportovním ředitelem," poukázal navrátilec do sešívaného dresu.

Jeho zástupcem bude nově Milan Škoda. „Spolupráce bude v pohodě. Parta je tady opravdu dobrá. S klukama jsme si sedli, věřím, že to bude skvěle fungovat," doufá Piták.

„Jsem hlavně rád, že kapitánem je právě Karel. Na druhou stranu si vážím důvěry a doufám, že ji nezklamu. Věřím, že na jaře všichni uvidíme tu pravou Slavii," dodává stoper Milan Škoda.

Reklama

Související témata: