Hlavní obsah

Zákroky na kriminál, láteřil Ščasný po kyperské řežbě s Čukarički

Agia Napa

Sedmý zápas v přípravě, sedmá výhra. Fotbalisté Teplic nejsou v zimě k poražení, v jejich posledním duelu na soustředění na Kypru však šlo o zdraví. „Některé zákroky soupeře byly na kriminál,“ kroutil trenér Zdeněk Ščasný hlavou po výhře 3:2 nad srbským týmem FK Čukarički. Víc než výhry si cenil toho, že jeho hráči nechutnou řežbu přežili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Zdeněk Ščasný

Článek

Mají se srbskými soupeři své zkušenosti, a tak věděli, do čeho jdou. „Loni jsme hráli poslední zápas se Slobodou, takže jsme věděli, že v případě srbského soupeře nás čeká agresivní zápas," řekl kouč Zdeněk Ščasný pro klubovou televizi.

Tušení ho nezklamalo. „Chvilkami se to zvrhlo. Soupeř hrál až na hranici, některé jeho zákroky byly na kriminál. My jsme chvílemi hráli velmi dobře, chvílemi jsme si zase s touto agresivitou nevěděli rady. Nebyl to zápas podle mého gusta..."

Sedmou výhru v sedmém zimním zápase nepřeceňuje. „Je to příjemné, navíc šlo o důležitý test s jiným stylem, než na jaký jsme narazili v minulých zápasech. Nakonec ale bylo podstatné, že snad kromě Egona Vůcha, jehož hrubě vykopli za čáru, se nikdo nezranil a všichni budou v pořádku," oddechl si Ščasný.

Chukwuma dorazil do Teplic

Soustředění na Kypru si jinak se vším všudy pochvaluje. Chyběl mu na něm ovšem mladý Nigerijec Chukwudi Chukwuma, který z indické fotbalové akademie teprve v sobotu dorazil do Čech a čeká na nové spoluhráče v Teplicích.

„Je škoda, že jsme ho nemohli otestovat dřív, ale v Indii to tak prostě chodí. Nebyli jsme schopní to ovlivnit, beru to jako fakt," krčí rameny Ščasný, jehož tým bude mít po návratu domů před sebou už jen generálku s Hradcem Králové a pak start ligového jara na Dukle.

Reklama

Související témata: