Hlavní obsah

Plzeň - Levski Sofia 3:0Plzeň si podala třetí tým bulharské ligy, Liberec podlehl Švédům

Larnaka
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně zůstávají v zimní přípravě neporaženi. Po páteční remíze 3:3 s Žalgirisem Vilnius dnes ve druhém duelu na soustředění na Kypru porazili třetí tým bulharské ligy Levski Sofia 3:0. Další účastník Evropské ligy Liberec prohrál v Portugalsku se švédským Örebro 0:2. Slávisté na závěr soustředění v Turecku remizovali s Metalurgem Doněck 1:1. Brno převálcovalo Kubaň Krasnodar 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Marián Čišovský oslavuje gól.

Článek

Viktoria rozhodla o svojí výhře již do poločasu. Pomohl jí sporný úvodní gól Čišovského, jemuž předcházela ruka jednoho z plzeňských hráčů. Druhou branku přidal Ďuriš a po přestávce skóre uzavřel Wágner. Plzeň zakončí kyperské soustředění čtvrtečním duelem s Rostovem.

Sehraje ho přesně týden před tím, než se doma 20. února utká v Evropské lize se Šachtarem Doněck.

Slovan hledá střelce za Rabušice

V ten samý den vyrukuje proti Alkmaaru také Liberec. Slovan se připravuje v Portugalsku a svoji účast na Atlantic Cupu zakončil pondělní porážkou 0:2 se švédským Örebro. Tým kouče Jaroslava Šilhavého v Algarve nejprve porazil 2:1 Midtjylland, potom schytal debakl 0:4 od dalšího dánského soupeře FC Kodaň.

Švédové rozhodli zápas v úvodu, již do 25. minuty získali dvoubrankový náskok. Liberec tedy vyšel podruhé za sebou střelecky naprázdno a po odchodu Rabušice do Itálie musí rychle najít nového zakončovatele.

Za Slavii už zase kope Mičola

Slávisté uzavřeli herní prověrku s východoevropskými soupeři. V Turecku nejprve porazili maďarský Haladás 3:2, pak prohráli s rumunskou Constantou 0:1 a bulharským CSKA Sofia také 0:1.

V základní sestavě nechyběl ani záložník Karel Piták, který byl v neděli odpoledne mužstvem zvolen staronovým kapitánem Slavie. „Pásku jsem tady nosil již před odchodem do Rakouska a pak i v Jablonci, takže doufám, že na to dobře navážu. Kapitán by měl být vůdčí osobností. A navíc být taková spojka mezi kabinou, trenérem a sportovním ředitelem," poukázal Piták.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Dvacet minut před koncem se na hřiště poprvé od 13. kola Gambrinus ligy, kdy nastoupil proti Příbrami, dostal uzdravený záložník Tomáš Mičola. Ani jeho příchod ale k další vstřelené brance nevedl a utkání se v závěru odehrávalo převážně ve středu pole.

Slávisté raději šetřili útočníka Necida, který si v prvním utkání poranil rameno. A rozhodli, že testovaného jihoafrického stopera Rogera Da Costu neangažují. „Není to typ, který by měl posílit naši skupinu stoperů. Zahraniční hráč by měl být minimálně na stejné úrovni jako naši hráči. Ne-li lepší. To v případě Rogera, i když velice snaživého a pozitivního chlapce, neplatí," vysvětlil trenér Miroslav Koubek.

Zbrojovka je rozjetá

Brno na soustředění v Turecku už podruhé nastřílelo soupeři čtyři góly. Tentokrát to odnesl devátý tým ruské ligy Kubaň Krasnodar. Zbrojovka vedla rychlým gólem Markoviče, krátce po změně stran pak soupeř fauloval Lutonského, dostal červenou kartu a Zavadil proměnil pokutový kop.

Přesilovku pak využili znovu Markovič a Lutonský, který mířil přesně z přímého kopu za další "červený" faul soupeře. Až v závěru Krasnodar využil chaosu ve hře Brna po sérii střídání a snížil.

Zaperlilo také Slovácko, které v posledním zápase na soustředění v Turecku porazilo účastníka ruské Premier ligy Volhu Nižnij Novgorod 4:2. Hattrickem se blýskl Libor Došek.

Přípravný fotbalový zápas v Portugalsku:
Slovan Liberec - Örebro SK 0:2 (0:2)
Branky: 12. Gustafsson, 25. Modberg.
Sestava Liberce: Hroššo - Karišik, Kováč (46. Rajnoch), Pimpara, Fleišman (82. Pokorný) - Rybalka, Sackey - Šural, Jarolím (46. Kolár), Frýdek (39. Douglas) - Budnik (46. Pavelka). Trenér: Šilhavý.
Přípravný fotbalový zápas na Kypru:
Viktoria Plzeň - Levski Sofia 3:0 (2:0)
Branky: 15. Číšovský, 28. Ďuriš, 50. Wágner.
Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Čišovský (46. Procházka), Hejda, Limberský (46. Kovařík) - Štípek (85. Veselinovič), Hořava, Horváth (60. Kolář), Ďuriš (75. Končal) - Wágner (60. Tecl), Bakoš. Trenér: Uhrin ml.
Přípravná fotbalová utkání v Turecku:
Slavia Praha - Metalurg Doněck 1:1 (1:0)
Branky: 41. Nitrianský - 65. Karetnik.
Sestava Slavie: Čontofalský - Nitrianský, Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Lička (46. Ritchie) - Boudjemaa (67. Mensah), Piták (46. Prošek), Juhar (71. Mičola) - Vošahlík (83. Vyhnal). Trenér: Koubek.
Zbrojovka Brno - Kubaň Krasnodar 4:1 (1:0)
Branky: 4. a 55. Markovič, 51. Zavadil, 77. Lutonský - 82. Bucur. ČK: 51. Bugajev, 77. Pinčuk (oba Kubaň).
Sestava Brna: Hladký - Pernica (82. Buchta), Schuster (82. Košťál), Keresteš - Malík (85. Hyčka), Zavadil (82. Glaser), Fischer (85. Kunc), Lutonský (85. Sedlák) - Janotka (64. Skalák), Markovič, Šumbera (79. Dolný). Trenér: Kotal.
Bohemians Praha 1905 - Kaposvári Rákóczi 1:2 (0:1)
Branka Bohemians: 56. Jindřišek.
Sestava Bohemians: Berkovec (46. Havránek) - Pauschek, Brabec, Šmíd (46. Cseh), Kalina (46. Vaitkunas) - Hora, Rada, Kuklys (62. Jeremenko), Jindřišek, Bartek (19. Nerad, 69. Kuklys) - Lietava. Trenér: Weber.
Příbram - Botosani (Rum.) 0:2 (0:0)
Branky: 60. Fülöp, 90. Carjan.
Sestava Příbrami: Hruška - Jugas (81. Kvída), Hájovský (46. Mišůn), Zápotočný, Pleško (75. Divíšek) - Mareš (78. Brandner), Volešák (63. Danoski), Tarczal, T. Pilík (58. Krbeček), Zeman (63. Šlapák) - Řezníček (63. Švancara). Trenér: Čuhel.
Volha Nižnij Novogorod - 1. FC Slovácko 2:4 (1:0)
Branky: 11. Koncedalov z pen., 82. Minosjan - 57., 71. a 76. (třetí z pen.) Došek, 67. z pen. Kerbr.
Sestava Slovácka: Melichárek - Kuncl, Rada, Mezlík (46. Košút), Šimko - Diviš, Petr (85. Trávník) , Havlík, Šumulikoski, Kerb (80. Ondřejka) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama