Hlavní obsah

Trenéři Jarabinský s Hřebíkem se po zápase neshodli

PRAHA

V nervózní atmosféře se odehrávala tisková konference po utkání Gambrinus ligy Sparta Praha - Baník Ostrava. Oba trenéři se totiž nemohli shodnout na tom, jak se odvíjela situace při Magerově zákroku, jemuž následovala penalta a vyrovnání Sparty.

Článek

"Nehodlám brečet, ale vlastně se nic nestalo: zařadili jsme se jen do řady klubů, které tu podobně prohrály. Jsem totiž přesvědčen, že penalta nebyla a tvrdí to i hráči," durdil se ostravský kouč Jozef Jarabinský.

Domácí kouč Jaroslav Hřebík s ním nesouhlasil. "Penalta to byla jasná a jen bych chtěl připomenout, že po utkání na Slavii jsem se také nezlobil, že pro nás nebyla odpískána penalta za Kozáčikův faul," kontroval Hřebík s ledovou tváří.

Jarabinský přiznal, že po vyrovnávacím gólu jeho hráči polevili. "A Sparta toho dokonale využila," řekl.

Hřebík si pochvaloval dobré tempo

Hřebík si pochvaloval, že zápas měl dobré tempo a byla prý jen škoda, že se soupeř dostal do vedení. "My jsme měli v prvním poločase celou řadu šancí, ale místo vedoucího gólu jsme prohrávali po velmi vydařené akci soupeře," připomněl domácí kouč Tomašákův gól.

Stejně jako penaltový souboj vyvolala diskuse druhá branka Sparty, kterou hlasatel na stadionu sice připsal Zelenkovi, ale podle pravidel náleží Medunovi. Ten totiž po zápase přiznal, že míč tečoval. "Velkou zásluhu si ale na něj nedělám, byla to především práce Lukáše," krčil rameny vysoký útočník.

Nejsledovanějším mužem zápasu však byl jeho spoluhráč Miroslav Matušovič, kterému se duel proti mateřskému klubu vydařil. "Byl jsem samozřejmě nažhavený a byl to pro mě divný pocit. Ale víc než cokoliv jiného mě těší vítězství," svěřoval se Matušovič po utkání, v němž na něj modrobílý ostravský dav vytrvale bučel. "Mrzí mě to, ale byl jsem na to připraven a nemá cenu to dál řešit. Už před zápasem jsem si řekl, že jim po zápase zatleskám a to jsem také udělal," vysvětlil záložník svoji cestu před fanoušky Baníku.

Reklama

Související témata: