Hlavní obsah

Tepličtí letí domů, Ščasný se může těšit na Chukwumu

Teplice

Zaknihovali si na Kypru tři výhry ze tří zápasů. V pondělí dopoledne si fotbalisté Teplic v Agia Napě naposledy zatrénovali, pak si dali oběd a vyrazili na letiště. V Praze by měli přistát kolem 21:00. Na Stínadlech už je netrpělivě vyhlíží nová posila Chukwudi Chukwuma. Mladý Nigerijec si v Indii konečně vyřídil pracovní povolení a o víkendu dorazil do Teplic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eugene Salami z Teplic (vpředu) se dočkal dalšího krajana.

Článek

Severočechům se upsal již začátkem prosince, do přípravy se ale pořádně zapojí až v půlce února. O to více se devatenáctiletý Chukwudi Chukwuma těší na první středeční trénink s novými spoluhráči.

„V Indii to trošku trvalo, ale konečně mám vše v pořádku a můžu být zde. Určitě je problém, že jsem nemohl být s týmem hned od začátku ledna. Věřím však, že se do toho rychle dostanu a budu na stejné úrovni jako mužstvo," řekl v rozhovoru pro teplický web nigerijský útočník, který je odchovancem indické akademie SESA.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Druhý Nigerijec po Salamim

„Je škoda, že jsme ho nemohli otestovat dřív, ale v Indii to tak prostě chodí. Nebyli jsme schopní to ovlivnit, beru to jako fakt," krčí rameny trenér Zdeněk Ščasný, jehož tým bude mít po návratu domů před sebou už jen generálku s Hradcem Králové a pak start ligového jara na Dukle.

Chukwuma vítá, že v Teplicích se už zabydlel další Nigerijec Eugene Salami, který mu v začátcích pomůže. „Jsem moc rád, že tu můj nigerijský kamarád je, ale moc se těším i na ostatní hráče. Nedívám se na osobní cíle, ale na cíle týmu. Chci, aby tým skončil co nejvýše, a k tomu mu chci pomoci," ujišťuje Chukwuma.

Reklama

Související témata: