Hlavní obsah

Jablonec před generálkou na Spartě trápí koncovka

Desetidenní herní soustředění v tureckém Beleku je minulostí, fotbalisté Jablonce se v úterý vrátili domů. Trenér Roman Skuhravý si pochvaluje podmínky, které tým v teple měl. Ani ze tří porážek si těžkou hlavu nedělá, dvě věci ho ovšem s blížícím se startem ligového jara trápí. Neproměňování šancí a také zaplněná marodka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Roman Skuhravý hledá střelce.

Článek

Tři zápasy, tři porážky. Jablonec v Turecku postupně podlehl ruskému Tomsku 0:1, srbskému OFK Bělehrad také 0:1 a nakonec 1:3 dánskému Esbjergu, který se v jarním pokračování Evropské ligy utká s Fiorentinou.

Výsledky v této fázi sezóny sice stále nejsou rozhodující, pro sebevědomí mužstva jsou ovšem důležité.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Náladu úplně špatnou nemám, tedy až na výsledky. Jinak kluci pracovali velmi dobře, ve zmiňovaných zápasech jsme si šance vytvořili, ale s produktivitou jsme byli na štíru," zhodnotil Skuhravý soustředění pro klubový web.

Není tedy divu, že kouč Baumitu hodlá v posledních dnech před startem ligy s hráči pilovat především preciznější zakončení.

Marodka odkládá zúžení kádru

Po soustředění také plánoval zúžit kádr, ale s tím musí počkat. Na marodce má tři hráče, kteří stále netrénují - Hubníka, Oklešťka a Zoubeleho.

Jablonec je po podzimu sedmý se ztrátou šesti bodů na třetí Teplice. Pohárových ambicí se rozhodně nehodlá vzdát. „Všem slibuji, že o Jablonci ještě uslyší. Jdeme po třetím místě, na jaře budeme daleko silnější!" vyhlásil Skuhravý hned po posledním podzimním utkání, v němž jeho tým doma podlehl 2:3 vedoucí Spartě.

Jablonec začne ligové jaro na Slovácku, před ostrým startem ho čeká tuto neděli 16. února generálka právě na hřišti Sparty. Zápas začne v 15:00 v Generali Areně na Letné.

Reklama

Související témata: