Hlavní obsah

Experti z Belgie a Nizozemska radili českým klubům, jak naplnit ligové stadióny

Fanoušků v ochozech není nikdy dost, a tak zástupcům českých fotbalových klubů přednášeli experti z Belgie a Nizozemska. Jak naplnit ligové stadióny? Jak zvýšit divácký komfort? Jak lépe pracovat s fanoušky? To byly hlavní otázky, které se řešily v rámci dvoudenního semináře Ligové fotbalové asociace (LFA) v Praze Benicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Teplic oslavují s fanoušky vítězství nad Plzní.

Článek

Marketingový ředitel Anderlechtu Brusel Bert van der Auwera či Kristian Gotsch, manažer Eredivisie, představili českým klubům programy a projekty, které slouží k lepší práci s fanoušky.

„Jde o pozitivní impuls směrem k budoucnosti. Ligový fotbal se v této oblasti probouzí a najde se v něm dostatek lidí, kteří mají touhu posunout ho směrem kupředu, stačí je v těchto aktivitách v klubech pouze podporovat a nechat jim prostor k realizaci," vyzdvihl Dušan Svoboda, předseda LFA.

„Není nutné vymýšlet nové nápady, není nutné přicházet s revolučními myšlenkami. A zdaleka to není pouze otázka peněz. Za daleko důležitější považuji možnost inspirovat se v zemích, které recept na atraktivní fotbalovou zábavu už našly. Zároveň to nejsou země, které považujeme za nedostižné." dodal šéf Gambrinus ligy.

„V našem prostředí byl workshop mezi kluby prvním krokem ke zlepšení práce s fanoušky," poukázal Kristian Gotsch.

„Český ligový fotbal má za sebou velké úspěchy i na evropské scéně. Jsem rád, že se mohu podělit o věci, které jsme úspěšně praktikovali na našich fanoušcích v Bruselu," dodal Bert van der Auwera.

Úterního i středečního programu se zúčastnili zástupci Sparty, Slavie, plzeňské Viktorie, ale i dalších klubů Gambrinus ligy a Fotbalové národní ligy.

Reklama

Související témata: