Hlavní obsah

Fanoušci Slavie a Bohemky pomohli svým klubům ušetřit milióny

Oba reprezentanti Vršovic ve fotbalové Gambrinus lize si mohou mnout ruce, že se jim finančně trochu odlehčí. Zastupitelé Městské části Praha 10 rozhodli o změně vyhlášky o vybírání poplatků ze vstupného při pořádání sportovních akcí. Zástupci Bohemians Praha 1905 odhadují úsporu kolem jednoho miliónu korun za sezónu. Slavia pak 1,5 miliónu ročně - a pokud by sešívaní hráli evropské poháry, tak by ušetřili ještě mnohem víc.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Maskot fotbalistů Bohemians 1905 se zdraví s fanoušky.

Článek

Nadějnou změnu přineslo schválení změny takzvaného „ticketovného". Předložilo ji politické hnutí Desítka pro domácí, jež podpořili několika výstupy také fanoušci Bohemians a Slavie. Úprava vyhlášky byla přijata s výsledkem 29 hlasujících pro návrh, 1 proti návrhu a 3 se zdrželi hlasování.

Nyní se změna vyhlášky přesune ke schválení na Magistrát hlavního města Prahy. Kluby předpokládají, že stvrzení bude už jen formalitou.

Fanoušci dosáhli svého

Slavia na svém webu připomíná, že členové jejího Odboru přátel přišli již dříve s tímto návrhem a díky těsné spolupráci s Desítkou pro domácí se jim podařilo protlačit tento bod na jednání zastupitelstva.

Podstatný je finanční efekt, jež by měla změna „ticketovného" přinést. Slavia nebude muset odvádět do městské kasy část tržeb za lístky a místo toho je hodlá reinvestovat zejména do oblasti mládeže a k zajištění údržby sportovních ploch. Odhadovaná úspora se pohybuje kolem 1,5 miliónu korun ročně. A byla by mnohem vyšší v případě účasti sešívaných v evropských pohárech - v mistrovské sezóně se jednalo o přibližně 10 miliónů korun.

Sousedi od Botiče odhadují, že v případě Bohemky se může jednat o úsporu blížící se téměř k jednomu miliónu korun v rámci každé prvoligové sezóny.

Reklama

Související témata: