Hlavní obsah

Plzeň dala trenérovi Vrbovi medaili za práci pro fotbal i město

Stříbrnou pamětní medaili města udělil dnes plzeňský primátor Martin Baxa bývalému trenérovi fotbalistů Viktorie Plzeň Pavlu Vrbovi. Současný trenér národního týmu dostal městské ocenění za práci, kterou v Plzni vykonal pro fotbal, a díky úspěchům celého týmu i za šíření dobrého jména Plzně ve světě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba se loučí s fanoušky.

Článek

Pamětní medaile není první dar, kterým městská samospráva Vrbu ocenila. Ke konci minulého roku mu druhý městský obvod symbolicky věnoval v jednom z parků vzrostlý strom - vrbu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Plzeň mně hodně moc pomohla a je pro mě dnes druhý domov. Rád samozřejmě vzpomínám na Žilinu, Púchov, na Ostravu, ale to poslední období v Plzni bylo pro mě nej nej a Plzeň mi přirostla k srdci," řekl ČTK Vrba, který se na západ Čech opakovaně vrací.

Přijede sem i ve čtvrtek 20. února, kdy jeho bývalý tým sehraje na domácím stadionu ve Štruncových sadech úvodní utkání play off Evropské ligy se Šachtarem Doněck. "Už jsem domluvený, že přijedu na zápas a budu ho sledovat. Nejen proto, že je pro mě Plzeň mužstvo, se kterým chci být neustále spojený, ale budu to brát i profesionálně, protože mě z Plzně stále spousta hráčů zajímá. Někteří z nich by se měli objevit i v nominaci na Norsko," popsal svou roli fanouška a zároveň reprezentačního trenéra.

Připomněl, jak těžký soupeř Viktorii čeká, věří ale, že trenér Dušan Uhrin mladší něco vymyslí a Plzni se zadaří tak, jako už vícekrát v minulosti, kdy nebyla favoritem a nakonec výkonem a výsledkem překvapila. "Když vidím přípravu Plzně, vidím, že se jim daří. Doufám, že to přenesou i do soutěžních utkání," dodal Vrba.

Večer obdržel v Plzni i další ocenění. Při vyhlašování nejúspěšnějších sportovců města Plzně a Plzeňského kraje dostal spolu s koučem extraligových hokejistů Milanem Razýmem titul Trenér roku. Viktoria zároveň získala ocenění za Sportovní výkon roku.

Reklama

Související témata: