Hlavní obsah

Šafarčík ovládl Baník Ostrava, Adámek mu prodal svůj podíl

Z fotbalového Baníku Ostrava odešel spolumajitel Libor Adámek. Svůj podíl prodal předsedovi představenstva klubu Petru Šafarčíkovi. Vedení ostravského celku o lednové transakci informovalo dnes v tiskové zprávě s tím, že její podmínky nebude žádná ze stran komentovat.

Foto: Vladimír Kolář, Právo

Petr Šafarčík, předseda představenstva FC Baník Ostrava.

Článek

Šafarčík nyní vlastní polovinu ve firmě Baník Invest, která drží 95 procent akcií Baníku. Druhou polovinu má společnost PAM market, za níž stojí také Šafarčík. S Adámkem koupili Baník před dvěma roky od Tomáše Petery.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Prioritou je nyní podle Šafarčíka vstup nových strategických partnerů. "V této chvíli registrujeme zájem tří subjektů. K dalším změnám v akcionářské struktuře Baníku tak může dojít už v průběhu jarní části sezóny. I to je důkaz toho, že po dvou letech balancování na hraně bankrotu se opět zlepšuje renomé značky Baníku," uvedl Šafarčík v tiskové zprávě.

Baník, který je v lize předposlední, se už několik let potýká s těžkou finanční situací a obřími dluhy. V loňském roce je majitelé klubu vyčíslili na 170 miliónů korun. Před insolvencí a bankrotem Baník loni v květnu zachránilo město, které odsouhlasilo nákup areálu Bazaly za 114 miliónů.

Reklama

Související témata: