Hlavní obsah

Bosenský fotbalista Čajič končí v Teplicích

Bosenský záložník Aldin Čajič končí v Teplicích. Jednadvacetiletý fotbalista se s vedením severočeského klubu nedohodl na prodloužení smlouvy, která mu vyprší v červnu. Pokud si nenajde nové angažmá, stráví jarní část první ligy v juniorském týmu.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický Čajič (vlevo) v souboji s plzeňským Petrželou.

Článek

V žádném případě nejde o trest. Respektujeme jeho rozhodnutí nehrát v Teplicích, ale on musí respektovat naše rozhodnutí. Je zcela logické, že hráč, který tady nechce hrát, nemůže být v kádru prvního mužstva. Čajič je nyní volným hráčem a může si splnit svůj sen přestupem do jiného klubu," uvedl na klubovém webu ředitel Teplic František Hrdlička.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Na Stínadlech jednali s Čajičem o nové smlouvě bez úspěchu skoro rok. "Příčina mi není jasná, protože se nejednalo o výši peněz, ani o délce kontraktu. Agenti nám nepředložili žádné požadavky," prohlásil Hrdlička.

"Hráč byl zřejmě od samého začátku rozhodnutý odejít. Mrzí mě na tom to, že nám to mohl oznámit již na začátku a ne nás do poslední chvíle udržovat v naději. Myslím si, že za skoro čtyři roky, co vyrůstal v Teplicích, jsme si tento přístup nezasloužili," uvedl funkcionář.

Teplice se ocitly v nepříjemné situaci, protože Čajič měl patřit do základní sestavy. Navíc přestupní termín v české lize končí v pátek, kdy Severočeši vstoupí zápasem na Dukle do jarní části ligy. "Po diskuzi s trenérem připravujeme hráčskou náhradu, jejíž příchod bude uzavřen v následujících dnech," uvedl Hrdlička.

Reklama

Související témata: