Hlavní obsah

Fenin ve Slavii definitivně skončil. Na ukončení smlouvy jsme se dohodli jako slušní lidé, potvrdil Šeterle

Praha
Aktualizováno

Rozchod z rozumu nakonec uzavřel sňatek fotbalové Slavie s Martinem Feninem, který trval rok. Po nevydařeném angažmá v Německu měl a snad i chtěl někdejší velký teplický talent právě v Edenu navázat na kdysi tak slibně nastartovanou kariéru, jenže probuzení se nekonalo. „Dohodli jsme se na smírné cestě. S Feninem jsme ukončili smlouvu a rozešli se jako slušní lidé,“ potvrdil generální ředitel vršovického klubu Jaromír Šeterle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fenin se do sestavy Slavie neprosadil, takže jeho angažmá v Edenu skončilo.

Článek

Slavia si od Fenina před rokem hodně slibovala, Fenin od vršovického angažmá možná také, jenže očekávání se nenaplnila. „Slavia chtěla pomoci jemu i sobě, což se nestalo," přiznal Šeterle, že šlo o krok vedle.

„Po celý rok jsme s ním řešili řadu disciplinárních problémů, nabádali ho k dodržování našich předpisů, zvali ho k sezením," potvrdil, že potíže s problémovým Feninem se vyskytovaly permanentně a snaha o jejich řešení nikam nevedla.

Útočník, který se mihnul i reprezentací, se do ligového kádru neprosadil, nezakotvil ani v juniorce, takže nakonec působil ve slavistické farmě. Nevalně, nepřesvědčivě... Několik jeho úletů s gustem přetřásal bulvární tisk, takže klubové vedení nabízelo Feninovi opakovaně možnost najít si jiné angažmá a odejít. Zvláště, když od něho dal ruce pryč i Sport Invest, který ho zastupoval. Šestadvacetiletý Fenin však odchod vytrvale odmítal.

Nakonec došlo k dohodě

„Nehrál, jak jsme čekali my a ani jak si představoval on. V tom byl největší problém," připustil i Karol Kisel, který se stal po ukončení aktivní kariéry v zimě sportovním ředitelem Slavie. „Už před dvěma měsíci jsem ho vybízel ke smírnému řešení situace. Nestalo se a věci nabraly jiný průběh."

V posledních dnech situace kolem Fenina, o něhož se zajímalo a s nabídkou na angažmá přispěchalo Znojmo, skutečně oscilovala. Zvláště, když se na světlo světa dostaly informace, že mu Slavia dluží značné peníze. Některé výplaty dostal údajně krácené, jiné mu nepřišly na účet vůbec. Do situace se tudíž vložili právníci a dokonce Fotbalová asociace profesionálních hráčů.

„Došlo k dohodě na smírném ukončení Feninovy profesionální smlouvy, a proto nebudu záležitost dál medializovat. Natož abych mluvil o financích," nemínil celou kauzu dál jitřit Šeterle.

„Jsme rádi, že se našla smírná cesta, aby se mohly kroky Slavie a Fenina rozejít a mohli jsme udělat za vším tlustou čáru," viditelně si oddechl i Kisel.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 48. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  2 : 0 Sparta - Ostrava 2 : 0 48. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice