Hlavní obsah

Fotbalisté Znojma budou bojovat o záchranu opět v azylu v Brně

Znojmo

S výrazně pozměněným kádrem a přáním zachránit se vstoupí do jarní části fotbalové ligy Znojmo. Největším problémem nováčka soutěže je nedokončená rekonstrukce stadionu, kvůli níž dokončí sezonu v azylu v Brně, i když předpokládal, že sedm domácích zápasů už stihne odehrát ve Znojmě. Pokud se nepodaří rekonstrukci stihnout do konce června, hrozí klubu finanční sankce a bez ohledu na umístění v tabulce pád do druhé ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Znojma Leoš Kalvoda.

Článek

"Situace je velmi nepříjemná. Očekávání, která jsme vkládali do slibů politických představitelů, se do dnešního dne nenaplnily. V Brně budeme hrát za podstatně zvýšených finančních podmínek," uvedl na dnešní tiskové konferenci předseda klubu Ota Kohoutek, který je přesvědčen, že se dá vše za dva až tři měsíce zvládnout.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Na stadionu ve Znojmě je dokončen vyhřívaný trávník, zbývající stavební práce jsou ale zastaveny. Zbývá dokončit kotelnu, osvětlení a rekonstrukci tribun. "Každá z těchto sekcí má už vybraného dodavatele. Nemůžeme si však dovolit s nimi podepsat smlouvu, když nejsou finanční prostředky k dispozici. Dotace na rekonstrukci máme odsouhlaseny. Všechno je ve vývoji jednání," dodal Kohoutek. Kompletní rekonstrukce přijde podle rozpočtu na 80 milionů korun.

Desátý tým tabulky opustilo v zimní přestávce pět hráčů, mezery by měly pomoci zacelit čtyři zahraniční posily. Trenér Leoš Kalvoda si nejvíce slibuje od bosenského ofenzivního záložníka Anese Haurdiče, který přišel z Jablonce. Opačným směrem zamířil Tomáš Okleštěk.

Ztratili na útočné síle

"Ztratili jsme na útočné síle, postrádáme vedle Vašíčka dalšího klasického útočníka. Snažíme se tuto mezeru zacelit, ale není to snadné. Cenově dostupní útočníci na trhu nejsou," posteskl si kouč Kalvoda.

Kromě Oklešťka ztratilo Znojmo Patrika Hrošovského, který se po skončení hostování vrátil do Plzně. Do Olomouce se vrátili Radim Nepožitek a Václav Tomeček a do Jablonce obránce Dominik Simerský. Na podzim Znojmo v 16 zápasech zaznamenalo 18 branek, z toho rovnou polovinu dali Okleštěk, Hrošovský a Nepožitek, kteří odešli.

Kalvoda zkoušel získat ze Slavie Martina Fenina. "Tato možnost už definitivně padla. Jedná se o výborného hráče, ale nemohli jsme na něj stále čekat," řekl kouč.

Kromě Haurdiče získalo Znojmo útočníka Laminea Diarrassoubu z Pobřeží slonoviny a slovenské středopolaře Petera Gála-Andrezlyho a Erika Lienera.

V přípravě Znojmo odehrálo 12 zápasů. Prohrálo jen s Jihlavou, Salcburkem a na soustředění v Turecku s ukrajinskou Poltavou. Ve zbývajících osmi utkáních si připsalo osm vítězství a remízu se Sigmou Olomouc.

Reklama

Související témata: